Nedavno mi je crknuo avg 9 na win xp sp2. Jednostavno se više nije htio pokrenuti, ništa se nije događalo bez obzira na koji exe klikćem u njegovom folderu. Event viewer nije mi otkrio ništa. Prva pomisao bila je da mi je neka gamad upala i obesčastila avg, ali detaljna inspekcija potvrdila je da je sistem ipak čist...
Tako da ustvari nemam pojma što se dogodilo...
Palo mi je na pamet da odradim repair instalacije, ali već su maknuli verziju 9 i nigjde je nije bilo za skinuti. Ok, skinem ja tu najnoviju 2011 verziju kad eto nove nebuloze - ne mogu je instalirati jer imam mcafee firewall.
Na kraju mi je dopizdilo i uninstall procedura zauvijek je protjerala to avg sranje sa moje mašine. Ionako je avg naveliko propuštao raznu gamad plus još neki debilni problemi sa njim u novije vrijeme. Zato je prije par mjeseci na moju mašinu stavljen i spyware terminator koji ima svoj integrirani antivirus, pa možda nije niti bilo realne potrebe da imam bilo što drugo. Avg mi je (donedavno) ostao na mašini isključivo radi moje lijenosti jer mi ga se nije dalo micati...
Nakon što je avg dobio pedalu, stavih za svaki slučaj pandu cloud antivirus (free) tek toliko da imam još jednu crtu obrane ako se nekim nevjerojatnim slučajem nešto uspije provući kroz spyware terminator. Onda me opet zadesilo novo sranje jer panda ima neki bug koji zlostavlja procesor i disk, ali srećom postoji fix za to:
http://blog.cloudantivirus.com/2009/...ckground-scan/
Eto, nakon godina korištenja avg me više nikad neće vidjeti. Baš šteta jer je u početku zaista imao potencijal, i onda se pretvorio u smeće.