View Single Post
Staro 27.10.2010., 19:05   #30
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Zmalamuth Pregled postova
nisam imao pojma da je konacno netko odlucio ici stopama nikad prezaljene G400 Max, i omogucit nezavisne izlaze.
Matrox je u tome uvijek bio najbolji, samo sto specifikacije skrivaju kao zmija noge, pa sve moras iz usmenih predaja saznati iz prve ruke. No srecom, Parheliji su detaljno opisali specifikacijama.

Citiraj:
Osim "vise" klikanja da se sve to poslozio, radi li izvrsno kao i kod matroxa? ili ima problema, izbirljivosti po pitanju monitora CRT/LCD, jer kako trenutno imam kombinaciju 22' CRT i 24' LCD, jedino sa ultramon-om uspijevam postavit sve to kako bih ja zelio.
To je uvijek kod ATI-a bila mala glavobolja. Powerstrip ili pokoji util, samo da bi precizirao postavke koje Matrox daje vec po defaultu u svojim opcijama. Doduse, sad u sveplovecim digitalnim vodama, to vise i nije toliko izrazeno kao prije u VGA/DVI multi kombinacijama. A Ultramon ionako moras imati kao ozbiljnog saveznika za puni konfor.

Citiraj:
Inace imam sapphire 4870 1gb. I mislio sam da osim boljih performansi necu dobiti nista drugo prelaskom na 5870.
Ako nisi gamer, neces ni 4870 iskorisiti, kao u mom slucaju. Ali, prelaskom na 5x ipak imas Eyefinity, kao i sve odvojene blagodati, a to se zbilja ne moze potcjenjivati! Samo dobro provjeri specifikacije karte koju uzimas, dal postuje sve obecane Eye bonuse iz linka.

Kad sam spomenuo "uz vise klikanja" usporedbu, onda sam aludirao na sve ATI do 5x serije. Dakle dok nisu imale odvojene VO-e. 5x zbilja koliko sam vidio radi jako dobro i nema tu vise nekog kukanja za Matroxom. Istina, pazljivo oko ce i dalje ce primjetiti mini finesu kvalitetnije slike kod Matroxa,ali veliki broj to nema zasto zamarati. Jedino sto sam primjetio - ali ovo je zbilja malo vidjena potreba - kod 5x kartica jer to kad dodas jos jednu fizicku grafu - nemas 360` povratak u VO bez ponovnog okidanja. Znaci vozis video prozor kroz sve Eye monitore pa "izadjes" na drugu fizicku karticu. Ako se vratis nazad na 5x, vecinom puta neces moci dobiti sliku bez ponovnog osvjezavanja. Dobro, ovo je cjepidlacenje i ama bas nikakva kritika. Ali eto, kod Parhelije mozes otici i na drugu kartu, i kad je vratis, ceka te isti video bez greske

Ali to je tajna unificiranih drivera, gdje dvije Matroxice priblizne generacije (recimo P i G) resursima disu kao jedna karta kod takvih prelaza. Opcenito kod Matroxa nemas nikakvih intervencija po tom pitanju.

Citiraj:
znas li dali ce i modeli 6xxx to imati, jer bi onda mozda pricekao da dojdu modeli serije 6xxx, pa onda uzeo novo, s obzirom da serija 5xxx podosta drzi cijenu.
Ako je samo Eyefinity u pitanju i njegov veliki pomak u MM prikazu... hm, onda i nemas zasto. Jedini kamen spoticanja kod mene su Vista i 7-ica, bez kojih ostajes u slucaju Eye-a > zarobljen na samo dva monitora po karti. Jednostavno zelim te OS-ove preskociti, i tako da kod mene nema kruha od toga. Ali tebe to ne treba zamarati ako si vec kao i vecina uredno na sedmaku. U pocetku to ATI nije precizirao, pa sam u praksi saznao kasnije, ali danas to jasno preciziraju.

Citiraj:
Autor CoreDownloader Pregled postova
nije mi do igranja na obadva, samo filmovi... no prije nego sto kupim, hoce li mi praviti problema sto se postavljanja rezolucije tice ako uzmem 24" , ili da uzme 22" pa da imam isto..
Ama bas nikakve. Uzmes si recimo dodatnu i za novce naj 24-ku, dok tvoja sadanja 22-ka ti odmara oci za citanje, a na ovom uzivas za sve ostalo. Jasno, na njemu mozes sve isto raditi, ali 24" je ipak ugodna dodatna povrsina, posebno za MM potrebe.

Sad sam tek procitao u potpunosti sto si pitao za sirenje na oba ekrana. Mozes na Matroxu i na tri komada (jedna "velika slika" koju spominjes) , samo to je po meni cirkus i samo po sebi bezveze i za video djidjimidji zanimacija, koju neces htjeti koristiti nakon pola sata. Jer takve igrarije (koja god da je kartica) vucu citavi niz potencijalnih problema s osvjezavanjem aplikacije i njihovim stabilnim radom. Drugim rijecima, pola ih nece raditi kako treba i to je bezvezarija.

Ako ti to bas treba, onda je bolje ici na mirror opciju koju i svaki, iole noviji ATI moze dati. Ali osim ako ne gledas 80's spotove (sto je pohvalno ) ili hoces prijateljima raditi ugodjaj... nije bas da imas neke koristi od mirror video gledanja - osim, ako nije ugodjajnog razloga. Tako da se ne bi trebao s time zamarati.
Visage je offline   Reply With Quote