26.10.2010., 23:16
|
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Autor Vuco
XCM V2 nema nikakav rebound. Tj. ima, ali to je neki komad polimera unutra, dok Dart ima fino ulje i rupu kroz koje ono prolazi. I stvarno se da podesiti od ekstra brzog, do ekstra sporog.
XCM V2 ima 30mm noge, naprema Dartovih 28mm. Možda se čini sitna razlika ovako na monitoru, no u živo se osjeti podosta. Po težini su tu negdje, Dart je možda 100-200g teži. To je jednostavno loša vilica (loša konstrukcija).
Ovo što vi opisujete da lupa, to je Top out. Posljedica toga što nema dobar rebound niti dobar top out bumper (gumeni dio koja bi ublažila udarac).
Za pogon ti niti sam nisam pametan. Ja furam najlošiji Truvativov, Isloflow. Nakon 3500km je spigan i sve, ali drži. FireX je ipak bolji pogon, barem po njihovoj hijerarhiji.
Gdje ti pada lanac (pretpostavljam ispod najmanjeg napred, na ramu) ? Jesi dobro podesio limitere (u pravilu, ako si limitere zajebo, onda i lanac pada), točnije LOW limiter ?
Ajde da ne hvata dobro drugu šajbu, ali da pada sa prve - to je greška limitera. No može biti i da je do šiftera, ne znam koje su tu fore. Da li šifter za 2 šajbe šifta istu duljinu sajle kao onaj na 3 šajbe.
|
dakle da uzmem dart i osjetim razliku?
Nosio sam u DSG 3 puta na servis jer mi je bajk pod garancijom kao bio, pa se nisam igrao.
Pada mi lanac unutra pa sam zato mislio promijeniti a sad sam nedavno osjetio da kad prebacim na vise brzine (na najmanji i ovaj veci do njega lancanik na kazeti natrag) zadnji mijenjac mi "skace" kao da preskace na necemu pa se povlaci
|