View Single Post
Staro 26.10.2010., 22:37   #464
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
@McG
Nisam htio nikoga uvrijediti niti išta drugo. Uvijek ima onih koji kupuju svašta zbog kutije ili zbog komšije ili koječega. Samo sam htio skrenuti pažnju na činjenicu da eyefinity nije toliko marketinški trik, koliko prepoznata potreba i pametan potez amd-a. Ne znam zašto nvidija ne napravi slično/isto, jer je to korisnije od posebne fizike (ionako svaka igra ima fiziku u sebi bolju/lošiju) ili gpgpu arhitekture.
Daleko od toga da sam se našel prozvan ili uvrijeđen. Znam da ima ljudi koji koriste Eyefinity i da je Eyefinity vredu "stvar". Možda sam trebal prodavanje magle staviti u navodnike ili se drukčije izraziti. Tipa da i AMD i nVidia guraju svoje nove tehnologije s novim generacijama kartica, a (bar kod nas) jako mali broj ljudi stvarno to i (is)koristi kak spada. Dok je puno veći broj onih koji sami sebi, pa onda i drugima preporučuju kupnju Radeon ili GeForce kartice, zato jer nude Eyefinity, CUDA-u, 3D Surround, PhysX i tome slično, a na kraju ne koriste ništ od toga kaj im je prilikom kupnje bil tolko jak i važan argument za odabir nove kartice.

Kaj se tiče nVidijine implementacije nečeg sličnog Eyefinity rješenju, kak sam i rekel; oni su u zadnji čas kad je HD 5000 serija već bila vani, odlučili pokrasti/posuditi ideju i sklepati Surround za svoj SLi sustav. Ljudi onda mogu birati da li budu spojili dvije GTX 400 kartice i dobili višemonitorski sustav od 3+ monitora ili budu spojili GTX 400 i stariju GTX 200 karticu da postignu isti efekt. Dok AMD-ATi na hardverskoj razini nudi (pošto je HD 5000 serija dizajnirana s tim na umu) spajanje više displaya, tj. cijela Evergreen serija kartica nudi spajanje šest monitora, pa su onda slabije kartice ograničene na tri, dok jače jasno nude šest ili više monitora.

Dok je kod nas rijetkost da ljudi stvarno koriste Eyefinity za ono čemu je i namijenjen, a u inozemstvu uredno postoje teme i teme na raznim forumima, koji su posvećeni kupnji svog potrebog hardvera za Eyefinity sisteme i igranje na njima. Kod nas toga nema, ali ima milijun i jedan pristaša Eyefinity tehnologije koji non-stop ponavljaju kak je to super i da baš zato treba kupiti AMD Radeon karticu. S druge strane priče su jasno, PhysX i CUDA "korisnici".
McG je offline   Reply With Quote