View Single Post
Staro 26.10.2010., 22:36   #67
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
evo sad sam sa starom pričao, ali se baš nemre sjetit svega kaj se plaćalo... uglavnom ovo sve je debeli cca. prije 4-5 godina, tako da je možda sad drukčije:

obrtnički/komorni doprinos - 200kn
taxi doprinos - 200kn
zdravstveno/mirovinsko - 1000kn
svaki mjesec neki tehnički za auto (ne klasični) - xxxkn

svaka promjena cijene ide baždarenje sata - 300kn

koncesija se naravno nemre kupit regularno, jedino od nekog taxiste koji odustaje i ne znam da li danas to funkcionira, prije je to bilo i preko 10k€.

članarina za ulazak u taxi udruženje (radio valovi uključeni) je jednokratno nekih 10k kn.

auto mora biti minimalno mislim 4m dug, 4/5 vrata, abs, klima i ostale komforne điđe, ako se sad ulazi onda i bijele boje, ne stariji od 10 god ako se ne varam.

problem je u definiranju cijena od strane udruženja, a ne samo u (normalnim) taksijanerima... pa nemre sad on stavit pol nižu cijenu i vratit se na stajalište kod svojih drugara, te stvarati neku nelojalnu konkurenciju unutar udruženja.

ova velika stajališta su maltene sekte i tu se dobro zna kakve sve muljaže idu i ko smije-ne smije stajati tamo, no na žalost je to ogledalo taxija pošto su to udarni punktovi.

ove gluposti sa šahom... pa kaj mislite da je zabavnije sjediti u autu po 6 sati i čekat vožnju nego svakih sat vremena se vozikat po gradu i trpat pare u džep + raditi svoj posao. jednostavno standard je pao, cijene usluge su porasle i posla nema - ergo, igraju šah.

cijeli postojeći koncept taxi zagreba je slabo održiv jer se koriste privatni auti i totalno drugačija organizacija nego cameo i ostatak svijeta sa dedicated autima u vlasništvu tvrtke.

nešto se priča da je i zubak spreman za taxi, podlogu će uskoro imati...
syss je offline   Reply With Quote