26.10.2010., 14:02
|
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Autor syss
mogu ti ja iz prve ruke reć... stari ex-taxista sa dosta redovnih mušterija i generalno prilično poznat pošto je prije oh-ho-ho godina sjedio u centru i do sad nisam sjeo u taxi da ga netko nije znao - nismo baš extra bajno živjeli, auto je i dalje bio na kredu, gume/rega na otplatu, a sjedio je 8-14h u autu dnevno.
deda još uvijek taxist, cijeli vijek isključivo noćna generalno sa autobusnog, prije kojih mjesec dana mi je pričao da se zna desiti da nema ni jednu vožnju (~23h do ~10h).
osim ponešto extra troška na auto em zbog kilometraže, em zbog uglancanosti troši se malo do osjetno više od normalnog korisnika auta. treba naravno i jednokratna ulazna cijena licence, taximetar sa baždarenjem (kojeg je stari redovno baždario pri prelasku na druge profile guma, brijem da to rijetko tko radi), transparent i tu su još mjesečni troškovi - taxi udruženje, obrtničko, zdravstveno i mirovinsko je što mi prvo pada na pamet.
|
Pa zato sam i rekao-u našim uvjetima.
Kreda za auto je superskupa prema recimo DE, moraš imat kasko jer banka to traži, tehnički, rega, servisi, benza-kad podjeliš sa 12 fina cifra svaki mjesec.
+doprinosi.
Baš smo frend i ja neki dan računali koliko nas dođe auto mjesečno, ja imam staru kramu a on novog na kredu-nije malo 
Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1
Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
|
|
|