View Single Post
Staro 26.10.2010., 13:36   #24
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Budući da znamo iz kojeg si kvarta-brijem da bi izgledali ko reklama za Benetton

Ždere su koliko puta, recimo dva puta u tri mjeseca-bolje mi je dati 55 ćuna za taxi do doma nego minimalno 200 a realnije 300-400 organu kad me zahalta sa par pivčuga u škembi

Da ne pričam da možeš zaradit prijavu za pokušaj mita+bodovi+par mjeseci bez vozačke.

Bolje te nofce potrošit na bolji rad bubrega i otpelat se doma taxijem.

Mene živo zanima izračun poslovanja u našim uvjetima.
Kreda za auto, osiguranje, servisi...brijem da se nabere toga kroz godinu.
to i ja kažem... bez obzira na cifru sve je bolje od haltanja pod cugom, eh sad da ću se sa svojim standardom furat svakih par dana taxijem - neću, ali da ću riskirat šaru ili keš ili eventualno sudiju zbog 50-100kn za taxi - nema šanse.

mogu ti ja iz prve ruke reć... stari ex-taxista sa dosta redovnih mušterija i generalno prilično poznat pošto je prije oh-ho-ho godina sjedio u centru i do sad nisam sjeo u taxi da ga netko nije znao - nismo baš extra bajno živjeli, auto je i dalje bio na kredu, gume/rega na otplatu, a sjedio je 8-14h u autu dnevno.

deda još uvijek taxist, cijeli vijek isključivo noćna generalno sa autobusnog, prije kojih mjesec dana mi je pričao da se zna desiti da nema ni jednu vožnju (~23h do ~10h).

osim ponešto extra troška na auto em zbog kilometraže, em zbog uglancanosti troši se malo do osjetno više od normalnog korisnika auta. treba naravno i jednokratna ulazna cijena licence, taximetar sa baždarenjem (kojeg je stari redovno baždario pri prelasku na druge profile guma, brijem da to rijetko tko radi), transparent i tu su još mjesečni troškovi - taxi udruženje, obrtničko, zdravstveno i mirovinsko je što mi prvo pada na pamet.
syss je offline   Reply With Quote