Citiraj:
Autor tomekk82
Ne pricaj gluposti.
|
Trudim se
Citiraj:
Autor tomekk82
al kaj nije tarifa ista svugdje?! Tj. kaj ti sad ta jedna ulica znaci.
|
Tarifa nije ista! Po zakonu slova jest, ali u praksi nikad nije. Kolodvorska start voznja je najskuplja i najneprevidljivija voznja od svih Taxi voznji. Poznato je da na stanicama prvenstveno ordiniraju Taxisti koji vole dobru zaradu. Jedna ulica u ovom slucaju znaci prilicnu razliku. To sto imas malo iskustvo s Taxi sluzbom kao takvom je druga stvar. Pitaj bilo kojeg taxistu, u bilo kojem gradu HR > sto misli o voznji s kolodvora i koja su pravila igre. Pa mozda shvatis.
Citiraj:
Autor tomekk82
Evo ti dva primjera: 1.prije nekoliko godina ja sa autobusnog u minhenu do strine (5km, po noci) platim 10eura. 2.Sad prije mjesec dana poznanica kaze u barceloni se vozili za 3eura  (to je do nekih 3-4km zaboravil kaj je tocno rekla) znaci lopovluk je zesci!
|
Dvije epizode ne cine praksu. Svake godine samo od frankfurtskog aerodroma (4x u oba smjera) skupim dovoljno potvrde kad me vozi neki starji domacin ili mladji turcin koji redovito zavrse i do 15-tak Jureka skupljom voznjom. No nikad ne riskiraju poziv stanici, pa cifru lako oraspolozimo na pocetak. Probaj u francuskoj zbunjola doci s dva kofera i uletiti u prvi taxi - pa mi javi tko prica gluposti. Tvoje dvije voznje na stotine mojih
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Malo pretjeruješ. Većina aerodroma baš i nije u naseljenom području da možeš za pet minuta se pokupit negdje.
|
Ja sam vam dao primjer koji svaki taxista poznaje i svojim prijateljima preporucuje. Daklo to je misljenje samih Taxista koji poznaju kakva ekipa radi na kolodvorima. Ne brkati Taxi koji dolazi nakon poziva stanice i onoga koji s novinama ceka musteriju. Pravilo takve voznje sam ponudio, ali ne i krajnost da zbog toga neces ici u Taxi kao takav. Vec da se znas postaviti i da ulazis kao znalac koji to daje na znanje vozacu koji te vozi. Slucajnom "aluzijom" ili komentarom, toliko da mu prizemljis krive planove. Ovo posebno ide za zene kad same ide s koferima. Dakle preventivno ponasanje je potrebno i onda su stvari drugacije.
Ti pises ovo iz sigurnosti svoje stolice a ne iz pozicije nekoga tko je usao u grad i zeli sto prije ostaviti kofere i smjestiti se. Covjek koji je mokar ili umoran, zeli sto prije stici do zeljene destinacije i takav je prepoznat plijen, a rezime je onda kao prijateljica Tomekk82-a, koji sve zna, ali nije znao ustediti kolegici na voznji
.8.