View Single Post
Staro 26.10.2010., 12:46   #18
tomekk82
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Prva stvar za komentar prije glavne teme.

Ovo je nazalost vase lose poznavanje Taxi postulata kad se dolazi u neki grad! Ovo nema nikakve veze samo sa ZG-om vec gotovo svakim EU gradom. Dobro, Germani su ponekad izuzetak - ali samo ako je vozac stariji i bas pravi German, a ne neki dosljenik koji radi dok mu ne dodje "bolji posao" prilika. Kretao ti od ZG kolodvora ili iz londonskog Heathrowa, pravilo je uvijek isto : NIKAD ne kreci s koferima u ruci pred taxistu koji stoji u autu i ceka musteriju! oVo ce ti potvrditi svaki taxista u svakom EU gradu = nikad. Teatralno zvuci ali to je istina. Odes nekoliko ulica dalje, nazoves na telefon (prije su govornice bili mobiteli) i tamo cekas da dodje po tebe. Psihologija osobe (zene posebno) s koferima u ruci u "novom" gradu eksploatira najnize "potencijale" tarifnog zaracunavanja onih nižeg duha medju Taxistima. Zato NIKAD ne kreci s kolodvora direktno u Taxi, ako ne zelis riskirati ovakvu tarifu. Posebno u zemljama koje imaju korpulentnije ministre financija i pretilu suprotnost drzavne blagajne.
Ma da, kaj bi sad trebala cura ic do zubaka pjeske i kaj onda nazvat taksi, ha?! Jos sad kak je tam sve raskopano... Ne pricaj gluposti. Ok to mozda stoji da ne uletis pred njega s koferima, al kaj nije tarifa ista svugdje?! Tj. kaj ti sad ta jedna ulica znaci.
Evo ti dva primjera: 1.prije nekoliko godina ja sa autobusnog u minhenu do strine (5km, po noci) platim 10eura.
2.Sad prije mjesec dana poznanica kaze u barceloni se vozili za 3eura (to je do nekih 3-4km zaboravil kaj je tocno rekla)

znaci lopovluk je zesci!

Ovo boldano: to ne znam, ja sam cul da treba pregovarat prije voznje (ko u pragu). Btw jel se u zg moze tak prije dogovorit cijena?

Zadnje izmijenjeno od: tomekk82. 26.10.2010. u 12:52.
tomekk82 je offline   Reply With Quote