View Single Post
Staro 26.10.2010., 12:48   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
i dojde mi cura jedna iz Berlina u posjetu,uletio u gužvu te reko,ajd zemi taxi platit ću. I ono,mrtvo ladno ccca 248kn Pleso-Kvatrić. za Nekih
Prva stvar za komentar prije glavne teme.

Ovo je nazalost vase lose poznavanje Taxi postulata kad se dolazi u neki grad! Ovo nema nikakve veze samo sa ZG-om vec gotovo svakim EU gradom. Dobro, Germani su ponekad izuzetak - ali samo ako je vozac stariji i bas pravi German, a ne neki dosljenik koji radi dok mu ne dodje "bolji posao" prilika. Kretao ti od ZG kolodvora ili iz londonskog Heathrowa, pravilo je uvijek isto : NIKAD ne kreci s koferima u ruci pred taxistu koji stoji u autu i ceka musteriju! oVo ce ti potvrditi svaki taxista u svakom EU gradu = nikad. Teatralno zvuci ali to je istina. Odes nekoliko ulica dalje, nazoves na telefon (prije su govornice bili mobiteli) i tamo cekas da dodje po tebe. Psihologija osobe (zene posebno) s koferima u ruci u "novom" gradu eksploatira najnize "potencijale" tarifnog zaracunavanja onih nižeg duha medju Taxistima. Zato NIKAD ne kreci s kolodvora direktno u Taxi, ako ne zelis riskirati ovakvu tarifu. Posebno u zemljama koje imaju korpulentnije ministre financija i pretilu suprotnost drzavne blagajne.

Citiraj:
Kakvo je vaše mišljenje o ovom licemjernom lopovluku(po mom mišljenju ) koji se događa u ZG?
S njima sam se vozio jos kao klinac iz osnovne. S prijateljima sam dijelio voznje na Tenis, treninge, ucenje jezika i kojekakvih gluposti. Svakog od zadnja 3 sefa Taxista sam uspio upoznati u voznji. Od najstarijeg Antea (bijeli legendarni Kadet) "Mercedes Ace" iz Bolonje i do najvece legende ikad medju Taxistima : Hijena!

Svakom vozacu se desi opet potreba za Taxi-em, pa i danas cesto posluzi barem po koji put mjesecno. Jasno, imam nekoliko najdrazih kojih tada zovem na mob.

Hijena je bio cak i kao 80-godisnjak (Audi 80 Zrinjevac) jednak Robin Hood-u (za svoj djep) i nanizao vise afera i prica nego ijedan Taxista u HR. No eto, mene nikad nije ni pokusao oderati, jer sam vise manje napamet znao dosta brojeva vaznijih imena u Taxi sluzbi, a to je pri ulasku uvijek bila dobra preventiva, kad bih ugledao neobicno "kalibrirane" taksimetre.

Desavali su im se kojekakvi zakoni za boje auta; pa kojekakvi mutni "dilovi" za kupovanje auta na kredite u kojima su prodavaci imali posao stoljeca a sami Taxisti skoro pa nikakvu koristi. I kojekakve dogodovstine koje su mi prepricavali u voznji. No ovi problemi paleozoik tarifa su puno veci od samih Taxista. Naime ljudi koji vode su podlozni istim "hemeroid" faraonskim postulatima funkcije i svaka promjena je za njih smrt. Odnosno za "uhodani" ustroj $tvari koje idu na stetu vecine ali od koristi za meštrove koji sebi tako opletu korist.

Danasnji primitivni mentalitet Taxi zivotarenja prosjecnog Taxista je na granici ponizavanja. Time prvenstveno mislim na one depresivne redove auta ciji vozaci igraju Šah, i cekaju svoj red, da ispune jednu ili dvije dnevne voznje za citavo poslijepodne. A vjerujte da ima dosta takvih vozaca.

To je skolski primjer ustajalog i zaostalog razmisljanja koje ZG (ali i sire po HR) uslugu cini ravnom zadnjoj periferiji. Dakle konkurencija je nesto sto jedino moze dati pomak. Sami vozaci se ne mogu oformiti da nesto pokrenu a oni kojih ih vode to vide kao najvecu prijetnju. I tu je nastao zacarani krug! Oni i sad preventivno pricaju "ako dodje konkurencija" i "kad dodje konkurencija" umjesto da vec sada imaju razradjen u tancine plan pokretanja potpuno drugacijeg pristupa naplati usluge. Svaki Taxista ce racionalizirati svoje troskove i ostati bez solucije kako bolje voziti, ali zato treba biti uprava koja ima neku viziju.

Nazalost kao i u svemu kod nas, tamo sjede kadrovi koji su birani liderskom politikom i zato tu nema nikad pomaka. Iskreno govoreci ovo je štrajk (a i dosta Taxista ce to priznat) kojeg javnost uopce ne prepoznaje, a kamoli podrzava ili opravdava. To je jedan nezdravi i zaostali mentalitet razmisljanja koji se MORA suociti s pravom konkurencijom.

To se moglo rijesiti na normalniji i bezbolniji nacin, ali, u ovom slucaju se Taxisti moraju ljutiti na svoje vodstvo i nikoga drugog! Sad dal su stvarno predali te papire prije godinu dana za promjenom politike naplate usluge? Tesko je reci, ali nije ni vazno. No vrlo brzo ce shvatiti da ih je vodstvo kostalo i da ce ih kostati vise nego sto su mislili kad dodje konkurencija.

U ovom slucaju > sto prije to bolje!

Citiraj:
U onaj Cameo u Rijeci kad sam se sjel prije par god josh,herc me ćopil kad me lik RI-Opatija odvezel za cifru od nekih 30kn,pito sam ga jel našikan il šta?
Da, i ja sam Kvarnerisao prvi put taj Taxi i dosta ugodno ostao iznenadjen. Realno je ocekivati (ovisno o interesu gradjana) u ZG-u i kapacitetima koje misle dovesti... brzina bas i nece biti vrlina u samom pocetku. Jer jednostavno nece moci pokriti kompletan grad. Ali, to su slatke brige, jer ako gradjani stvarno ponovo probude zelju za povoljnom Taxi voznjom, te ako se mozes pola dana voziti za cijenu jednog srednjeg rucka u DE, ne vidim zasto bi to trebala biti iznimka cak i u Kroejsi

.8.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 26.10.2010. u 13:06. Razlog: ...ispustio link...
Visage je offline   Reply With Quote