Citiraj:
Autor Pantera-N
Pozdrav
Imam jedno pitanje za dotični HP koji imaš. Naime , tražim jedan malo kvalitetniji monitor jer znam provesti preko 8 sati dnevno za kompom , stoga več su oči i glava počeli lagano patiti na monitoru koji imam.
Monitor trebam za više manje sve , znači rad u win , igre, filmovi...apsolutno sve.
Zanima me jel se vidi ikakav ghosting u igrama i jel postoje profili u izborniku ili softwareu koji se dobe uz monitor tipa: Gaming , internet, user... koji automatski slažu brightness i contrast? I generalno, jel se stvarno vidi toliko velika razlika IPS vs. TN tj. naspram Samsunga koji imaš?
Sorry, malo više pitanja
Zahvaljujem na odgovoru
|
Bok kolega, nekom si drugom htio valjda poslat PM jer ja nemam nekakvog samsunga, u odnosu na tn panele koje sam vidio najveća ti je razlika u kutevima gledanja i to dosta, današnji tn-ovi sa ovim overdveima imaju napucane boje tako da to izgleda ok (oni koji nemaju izgledaju isprano). Na zr24 sam prešo sa crt-a i nisam primjetio neku razliku u kvaliteti slike (crt jasno ima neograničene kuteve gledanja, jedino što se kod ips-a primjeti je onaj ips glow na crnoj podlozi i većim kutevima, boje su jasno ok (i na zr je bijeli za razliku od ružičastog na starijim ips-panelima s-ips i stariji). Softver neki za monitor nisam koristio a u osd nema nekih posebnih profila. Gosthing nisam primjetio, a ni tearing, od igara BFBC2 i cod4 sam jedino igro, malo igram.
Edit: valjda mistr x prezidentu, hehe vidim da imamo isti mon, fino, pa nek ti odgovori