Citiraj:
Autor svebee
gledao malo i zaključio da pola njih niti ne razumije što kupuje tj. da nije provjerilo je li stvaran kapacitet približno jednak deklariranom već "glavno da radi" sistem - nekako mi se DX čini najbolja opija (+ free poštarina), vidim ima puno pozitivnih iskustava i mišljenja s navedenim baterijama (TrustFire, gore u linku).
|
To je istina, i to u dobrom dijelu slucajeva, ali ipak, ako sellef ima 100njak prodanih komada, to nije bez veze...
Citiraj:
Punjač za navedene baterije (18650) te istovremeno će to biti baterijama pogonjeni punjač za ostale USB stvarčice (planiram 2x USB priključka) - znači mobiteli, mp3 playeri, iNešto i sl. Znači kada su baterije pune bi se koristile kao baterijski punjač za mobitel (npr), a kada bi "ledica počela blinkati" bi se uštekao u zidnu utičnicu i nafilao opet iznova. 18650 mi se čine kao najbolji izbor zbog visokog kapaciteta (>2500mAh),planiram punjač od barem 10.000mAh.
|
Zanimljivo. Jos dodas solarni panel na vrh svega i veselje moze biti potpuno.
Ja se trenutno, izmedju ispita, igram malo s
Xduinom.
Citiraj:
sto da ih onda samo postavim u paralelu pa dobijem ~7,4 (3,7 * 2) i pomoću npr. LM78M05 sniziti na 5V? on traži 7,2V input, ili bi to bilo "naknap"? iako mislim da pune 18650 daju oko 4V.
|
Prerizicno.
Uzmi fino
MC34063A, procitaj
datasheet i uzivaj.

Mozda malo vise inicijalne zajebancije + nesto matematike, ali ce ti se isplatiti... Imas vec ideju za ostalu logiku punjaca?