Citiraj:
Autor Bubba
Ne Ebaju se zaista moze naci svasta. Provjeri feedback, provjeri history proizvoda (koliko je puta prodan), i to ti moze biti poprilicno kvalitetan lakmus za vidjeti je li nesto skart ili ne.
|
gledao malo i zaključio da pola njih niti
ne razumije što kupuje tj. da nije provjerilo je li stvaran kapacitet približno jednak deklariranom već "glavno da radi" sistem - nekako mi se DX čini najbolja opija
(+ free poštarina), vidim ima puno pozitivnih iskustava i mišljenja s navedenim baterijama (TrustFire, gore u linku).
Citiraj:
Autor Bubba
Sto tocno kemijas?
|
Punjač za navedene baterije (18650) te istovremeno će to biti baterijama pogonjeni punjač za ostale USB stvarčice (planiram 2x USB priključka) - znači mobiteli, mp3 playeri, iNešto i sl. Znači kada su baterije pune bi se koristile kao baterijski punjač za mobitel (npr), a kada bi "ledica počela blinkati"

bi se uštekao u zidnu utičnicu i nafilao opet iznova. 18650 mi se čine kao najbolji izbor zbog visokog kapaciteta (>2500mAh),planiram punjač od
barem 10.000mAh.
Citiraj:
Autor Bubba
Mozda ti je jednostavnije, ako imas mjesta i prostora, staviti veci napon baterije pa snizavati napon na 5V jer zahtijeva manje eksternih komponenti nego vecina step up skalamerije...
|
sto da ih onda samo postavim u paralelu pa dobijem ~7,4 (3,7 * 2) i pomoću npr.
LM78M05 sniziti na 5V? on traži 7,2V input, ili bi to bilo "naknap"? iako mislim da pune 18650 daju oko 4V.