odigrah igru podosta sati zadnjih dana jel sam naravno veliki ljubitelj fallout serijala. odigrao sam i fo1 i fo2 i fo3 vise puta.
da i nije sve tako crno uvjerio sam se igrajuci fo:nv.
pa da krenem sa dobrim stranama koje sam sam nasao u igri (igram na very hard + hardcore)
-muzika u igri je odlicna i mogo bolji dozivljaj od fo3, vuce dosta na fo2 i cak ima na nekim mjestima muzike iz fo2.
-komunikacija je mnogo bolja i doradjenija nego u fo3, svojim buildom lika i sa malo istrazivanja se itekako moze utjecati na zavrsetak questa.
-mogucnosti odabira su odlicne i daju mogucnos da se igra predje vise puta na totalno drugacije nacine.
-repair je super odradjen kao i workbench i reloading bench
-karta je napokon nekamo usmijerena i ima smisla, i naravno ostavljeno je dosta prostora za istrazivanje uz pratnju glavne price. (u f3 lutas po karti ko muha bez glave i nema nekog redosljeda) napominjem nema previse linearnosti
-mnogo vise questova nego u f3 i naravno da vas put kojim pratite glavnu pricu donekle navede na te questove (ne kao u f3 da je vecina skrivena ko zna gdje)
-dodatak razlicitih metaka koji itekako mogu pomoci/odmoci u borbi sa raznim neprijateljima
-usporen gameplay u odnosu na fo3, konkretno mislim na armore koji se postepeno nalaze kroz igru i davaju neki osjecaj tezine (u fo3 sjecam se 3 armora vault101 armor ->combat armor -> power armor -> prelagana igra)
ovdje je to jako doradjeno da se tokom igre treba kombinirati sa kojim se armorom igra.
-mogucnost nadogradje oružja sa zanimljivim dodatcima
-veca karta od fo3 i odredjen put (prica) pracen cestom, naime dosta je sirok "prolaz" i sto se vise odvaja od prolaza tezi su monsteri i zabavnije je istrazivati.
-nacin kontrole svog suputnika ili vise njih je dobro odradjen
ima jos dosta stvari koje itekako vuku na fo2 samo sto nemozemo usporedjivati 2d igru sa 3d igrom
-od losih strana sto meni osobno smeta je presporo refreshanje shopova
i pokoji bug u questu al to su sitnice koje ne ometaju previse gameplay
igram na 1920X1200 sa high postavkama i nemam nikakvih problema sa igrom (sve u rasponu od 30 ak fps na otvorenom do nekih 40-50 na zatvorenim mjestima)