Citiraj:
Autor RaneZ
ajde pliz ljudi..malo sam noobish u htpc svijetu..
naime, dolazi mi za par dana ovo cudo i sad me zanima sto mi je najbolje stavit gore uz win 7...
|
Di si ga narucio i koliko ce te kostati ?
Citiraj:
Autor RaneZ
recimo taj xbmc mi izgleda suuuper, koji build stavit i koje addonove ?
dal posebno instaliram codec-e ili on sam u svojoj instalaciji ?
|
XBMC ima svoje codece, a najbolje bi bilo zadnji XBMC kodnog imena Dharma
Citiraj:
Autor RaneZ
sta je sa tim direct x i open gl fajlovim na sajtu ?đ
hvala puno 
|
Baziraj se samo na directX verziju. Na nekim sajtovma je jos u ponudi DirectX verzija sa instalerom i zazipana bez instalera.
OpenGL izbjegavaj, sa tom verzijom nemas DXVA.
Ja sam fan XBMC-a pa ti njega i preporucam.
Renamer ti uopce nije potreban jer ce ti scraper od XBMC-a u 99% slucajeva prepoznati seriju ili film, ovo govorim iz svog iskustva.
Koristio sam prije Renamer i sam, ali sam ga odhebo kada sam vidio da je xbmc dovoljno mocan da prepozna sam film.
XBMC je trenutno u potpuno funkcionalnoj beti, kodnog imena Dharma i radice ti "out of the box" jer je ion podrzan u potpunosti.
Ako si skeptican probaj staru verziju XBMC-a kodnog imena Camelot.
Međutim posto ces se prvi puta susresti sa XBMC-om preporucujem novu Dharmu.
Puno je jednostavnija i odmah dobivas novo redizajnirano sucelje u koje su implementirane sve blagodati koje su do sada izmisljene.
A sve dodatno sto zelis implementirati slozeno je u addons-ima (dodacima).
U starom Camelotu morati ces sve sam rucno dodavati sto znatnno otezava koristenje, pogotovo ako se prvi puta susreces sa XBMC-om.
Ko sto je kolega Freak gore napisao. Prvo i osnovno je da multimediju (TVserije, filmove, glazbu i slike) slozis u zasebne foldere. Preporucljivo je da to napravis na nacin:
Filmovi:
Filmovi/Avatar/avatar.avi
Serije:
TVshow/Supernatural/Season 1/Supernatural S01E01
I zatim te foldere unutar XBMC-a povezes sa izbornicima.
Unutar XBMC izbornika
Movie pridruzis mu folder gdje drzis filmove, XBMC izborniku
TVshow pridruzis folder od serija itd.
Reimenovati nije potrebno nista jer novi engine od scrapera (addon zasluzan za iscitavanje imena serija i filmova
koji zatim sa neta iz bazi podataka tvdb-a i tmdb skida opis, sadrzaj, slike i sl.) prepoznaje sve zivo i nezivo.
Taj fjučr mozes a i nemoras koristiti. Jedina korist od toga je sto tada imas graficki dopadljivu i ljepse prezentiranu svoju multimediju.
Biti ce ti ukrasenu sa fanartima, slikama i sl. Inace fjučr se zove
Librarys gdje se i aktivira/deaktivira. A ako ga koristis podesi se na nacin da XBMC
automatski prilikom svakog pokretanja update-a library bazu od novododanih filmova, serija i glazbe te aktivira scraper.
Od zanimljivih addona tu su ti:
Subtitles - vrsi automatsku pretragu za odgovarajucim titlom po svim nasim najpoznatijim sajtovima (jedina prepreka da ne pronadje titl je ako nije objavljen)
Skinovi- sa novom Dharmom skinovi postaju
addon, a skidaju se kao i svi drugi dodaci kroz addon izbornik odakle se i automatski update-aju. Do sada je na Dharmu preslo njih 7-8. Moj favorit Transparency! tek neki dan. Ostali su vecinom spremni, ali fure nakakvu ekskluzivu i nedaju objavu do finalne verzije. Mada ih se moze rucno implementirati. Sa Dharmom skinovi postaju prilicno konfiguarbilni sto sa starom verzijom XBMC-a nije bio slucaj.
cdArt - zanimljiv addon koji kad slusas pjesme animira rotirajuci cd. Sa Dharmom je dobio i automatski scraper kojeg jos nisam probao. Scraper skida .png originalnu sliku cda.
clearArt - addon koji kod serija prilikom pauze animira .png slicicu serije. Takodjer je dobio automatski scraper koji skida .png slicice iz
ogromne baze
nextAired - obavjestava kad izlazi sljedeci nastavak odredjene serije
newItem - addon na glavnom ekranu. Zaseban je za filmove, serije i glazbu i nudi brzi graficki pokaz zadnja 3 dodana fajla te zaseban textalni izbornik sa punim kronoloskim poretkom. Ovo je automatski implementirano u vecinu skinova.
Vizalizacije - kaledioskopske sare kod sluzanja glazbe.
YouTube - strimanje i pretraga YT video fajlova.
Ima ih stvarno mnogo, ovo su samo neki koji su mi pali napamet.
Od bitnih funkcija koje dolaze sa novim XBMC-om su svakako podrska za DXVA, WASAPI za audiofile, opcenito smanjenje zauzeca procesorskog vremena.
Posebna paznja se posvetila tmdb i tvdb scraperima koji su sada veoma brzi i prakticki nepogresivi. Navodno da znatno manje opterecuju same servere nego Camelot scraperi.
Dijapazon novih implementacija je stvarno velik, vec sada je prijavljena masa addona. Mogucnosti su stvarno velike i sam program radi "out of the box". Samo ipak treba malo tolerancije posto ce XBMC biti jos koji tjedan u beti i treba imati razumjevanja posto je rijec o otvorenom kodu kojeg razvija hrpa entuzijasta.
E sad ako ce taj tvoj mali Jetway biti dedicated HTPC i nista drugo neces na njemu raditi. Razmisli i o Live verziji XBMC-a.
Sve je isto kao i kod programa, jedino sto mu netreba OS, tj. boot-a se sam sa CD-a/HDD-a/stika.