View Single Post
Staro 22.10.2010., 14:32   #1333
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor vecky143 Pregled postova
OK, odaberem PPTP vezu (tamo na network-wan), taj dio znam. I znam da trebam odabrati Dinamic IP (to sam sve ovdje negdje pronašla).
Tako je, treba bit PPTP sa Dynamic IP.
Citiraj:
Radi se o Osijeku, pa je server IP/Name: 10.63.0.1 (barem mislim da to tu upisujem)
No, što dalje?
ne upisuje se nikakva adresa servera.
Citiraj:
Ukucati username i pass od Carneta, no frks.
Što je sa DHCP? Uključen? Isključen?
MTU? 1400 ili...?
Koju vrstu povezivanja odabrati: automatically, on demand ili manual?
Šta još?
MTU 1400, DHCP obavezno, jer pretpostavljam da neznaš ručno postaviti ip adrese na svojim kompovima, a i jednostavniji je DHCP sam ostavit uključen.

I Automatic povezivanje si ostavi, ako hoćeš bit permanentno spojena na net.
Citiraj:
Kad to sve ispospajam, isklikam itd., na koju foru se spajam online? Samo uštekam to sve, upalim wireless na kompu i čekam da se spoji sa ruterom? Negdje sam pronašla da bi svejedno trebala raditi onaj connect što ga sada radim kada se žičano spajam online ili ne? Moram li još štogod na kompu napravit?

Hvala!
Upališ Wireless na kompu ili uštekaš kabel od rutera do kompa i ideš po netu.

Ni za boga miloga se ne spajati preko konekcija koje si na kompu napravila. Ruter ti služi za to i on bi trebo onda omogućit bilo kom ko se spoji na njega da ima izlaz na net.

(Pod uvjetom da je tvoj ruter u stanju se spojit preko PPTP-a koji Bnet koristi za carnet korisnike)

Ako ti kaj točno nije jasno, pogledaj slike koje je dani77 stavio. Kolko se ja sjećam, za server se generalno nebi trebalo niš stavljat posebno, al ak uređaj to traži, onda stavi isto ovo što i dani77 ima.

Sretno
Vrga je offline   Reply With Quote