View Single Post
Staro 22.10.2010., 10:01   #694
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
@reboot:
Fotke izgledaju super. Nakon što sam jučer postao tebi pitanje o Raynoxu išao sam istraživati i zapravo sam cijeli dan proveo čitajući razne reviewove, osobna mišljenja i gledao slikice. Mrak stvar za nas amaterčine koji tu i tamo želimo isprobati koji macro.
Pretpostavljam da si ti svoj Raynox uzeo u USA, jelda? Pokušao sam ga naći negdje po hr šopovima i nula bodova. Najbliže nama sam ga našao u slo i to po cijeni od oko 70 eura što je daleko previše.
Frend mi odlazi u USA kroz koji tjedan pa sam od njega naručio Raynox 150 i 250 čisto da pokrijem kompletan spektar svog interesa...
Što se tiće 20mm F1.7 - drool

@Mar:
Razmišljao sam o 4/3 objektivima i adapteru ali problem koji mi se uvijek vrati je nedostatak AF-a (na Olympus m4/3 tijelima radi kako tako ali vrlo sporo no na Panasonicima ne radi uopće). Naime, nisam siguran da bih želio imati dedicirani macro objektiv već bih volio da mi isti može služiti u barem dvije svrhe. Upravo ovo što si napisao za 50mm f2 - macro + portretni/low light. AF za macro je više manje nebitan (makar se i tu stvari mijenjaju na CDAF aparatima) ali moj način slikanja praktički uvjetuje AF za bilo što drugo. Vjerujem da bih se brzo navikao ali plaše me situacije u kojima treba brzo reagirati a manualni fokus to ne dozvoljava..
Osim toga, 50mm f2 macro koliko vidim na ebayu košta oko $400 što mi je opet puno kada se uzme u obzir da gubim AF...