Citiraj:
Autor doublev
Fotke izgledaju odlično! Čini se daleko bolje od nekih drugih fotki koje sam uspio vidjeti sa (višemanje) noname macro predlećama. Daj još koji primjer! Možda neka kontrastnija scena pa da se vidi eventualni purple fringing koji je tako čest kod ovih stvarčica. Opasno razmišljam da i sebi ubodem ovo s obzirom da mi je Panasonic Leica 45mm Macro trenutno vrlo vrlo teško ostvariv 
|
Ja sam za sad zadovoljan. Cekam suncano vrijeme da mogu podignut f broj, jer DOF je dosta plitki na f5,6....trebalo bi barem podici na f10, ovisno o tome sto fotografiras.

Pokusao sam izazvat purple fringing, pa sam iskopao neku figuricu i malo jace opalio ga flashem.
Raynox 250 je cisto solidan, Leica mi je nedostizna, a mislim i neisplativa s obzirom na moje potrebe i njezinu cijenu. Al zato sam se pocastio 20mm pancake objektivom. Napokon zadovoljavajuci DOF pri slikanju portreta, lijepi bokeh, za low light situacije 1.7 takoder pomaze. Fotke su ostre, cak i na 1.7.
A i G1 s pancake objektivom postaje dimenzijama prihvatljiv da ga npr sad stavim oko vrata i furam ispod jakne il sl. Iako je 14-45 objektiv daleko od mrcine, s 20mm nema problema furat ga sa sobom ko kompaktni fotic. Ak ocemo bit picajzle, 14-45 ipak malo strsi van aparata.
Od sad cu furat 20mm na foticu, a 14-45 lako uzmem usput. Ili obrnuto