Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 21.10.2010., 23:06   #20850
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Sastojci za pac:
Lonac.
Voda.
Mrkvica, peršin, celer, (ili uzet grinceg), crveni luk, češnjak, lovorov list, papar u zrnu (ja stavio crni i bjeli), klekove bobice (nezaobilazan sastojak za divljač), crno ili bijelo vino (po želji, ali obavezno zagorski kiseliš, slatka i dalmatinska vina nisu dobra za pac). Zadnji sastojak ukiseljena goruščica. Do sad ju nisam stavljao pa ću vidjeti kak će ispasti.

Uglavnom zakipiti vodu, ubaciti sve sastojke i pustiti da lagano prokipi 15 minuta. Nakon toga ostaviti da se pac ohladi te u ohlađeni pac staviti meso.
U pacu na hladnome mjestu (frižider ili hladni podrum) ostaviti 2 do 3 dana.

Ovaj pac koristim za divljač.
Kod kuhanja iskoristim povrće iz paca.

Za gulaš bude trebalo oko 4 kg crvenog luka, 1 kila mrkvice, 1 kg crvene rog paprike (mesnate) 1 kg pelata, 1 velika tuba paradajza, 2 grincega, 1 korabica srednje veličine, 2 glavice češnjaka, nekoliko sitno sjeckanih ljutih feferona i tajni začini.
Pa to je normalan pac, ja sam mislil da imaš nekaj extra

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote