Da malo podignem ovu temu i updejtam situaciju. Zanemarila sam ovaj problem na neko vrijeme, a sad sam opet spremna na kemijanje. Dakle, ispostavilo se da sam ispala poprilično blesava

. Kad sam pisala da ne mogu uhvatiti dotični wireless, ispostavilo se da je router bio ugašen mjesecima (sveki ga je izgasila kad je grmilo i nije ga upalila a ja ga nisam dugo imala potrebu koristiti). Sad ga hvatam na svom balkonu, signal je poor, znači dvije crtice, ali u stanu ga nema uopće (prokleto dobra izolacija

).
Pošto sam bila znatiželjna, naručila sam nekakve antene s ebaya ali unutrašnje omnice, jer sam bila uvjerena da će to biti adekvatno rješenje, ali mislim da sam se preračunala. Antene su deklarirane na 20dBm ali izgleda da baš i nisu toliko 'jake'. Jednu sam navidala na router i tada uopće nisam imala signal na balkonu kojeg s originalnom antenom imam. Onda sam vratila originalnu antenu i pokušavala uhvatiti signal u stanu s novom i originalnom antenom mrežne kartice. Pošto je jedna od novih došla s 'produžnim' od 3 metra, izbacila sam antenu (prvo jednu pa drugu) na balkon i ne hvatam signal. U čemu je problem? Ne valja produžni? Ne valjaju nove antene?
Help!?! To izbacivanje antene na balkon je bilo testiranje mogu li uhvatiti signal pa ubaciti AP u repetitor modu između routera i računala s klijentske strane. Isplati li se investirati u AP?
Ispričavam se na podužem postu, nisam znala kako ukratko objasniti.