View Single Post
Staro 21.10.2010., 08:12   #15
taip@n
Master of the VCR
Moj komp

taip@n's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
cijena je krucijalni element pitanja koje je autor teme postavio. sirovina iz koje se reže matrica je puno skuplja kad ima veću rezoluciju, teže ju je za proizvesti...

a što se tiče ostalih rasprava u ovom threadu, ja znam o čemu Visage govori jer sjedim za kompom cijeli svoj radni vijek (puno više od 10 godina) i došao sam u godine kad čovjek stvarno počinje osjetiti te probleme.

mlađim ljudima je to teško objasniti, jer njihove oči su gipke, one ne trebaju vrijeme adaptacije za promjenu fokusa kao oči nekog 45-godišnjaka... mlađim ljudima je sasvim normalno i neprimjetno gledati u sitnu rezoluciju na ekranu, skrenuti pogled na nekog tko je ušao u sobu i onda opet vratiti pogled na sitna slova na ekranu. i stoga oni ne mogu shvatiti o čemu Visage govori.

i meni je ta promjena fokusa bila neprimjetna do prije 2-3 godine a sada ne znam bih li skinuo naočale dok sjedim za kompom ili ih ostavio... udaljenost na kojoj cijeli život držim monitor mi je odjednom postala ni tu, ni tamo ...