@jopis
Nisam ja napisao sapphire zbog toga što je ona drukčija, nego zato što je tada gigabyte imao drukčiju cijenu. Analogija sa Mercedes-BMW mi je promašaj, priznam

i nisam pao na nikakav trik jer sam kupio jedinu dostupnu karticu tada. To što je igra u kutiji sam saznao tek kad sam otvorio kutiju. Bitna stvar je, ovdje, da se usporedi identičan proizvod u identičnoj trgovini. Inače nema smisla. Ta ista grafa je bila još jeftinija u protisu i kojekakvim šopovima, ali samo na papiru. Nisu je imali niti su znali kad će je bit. Ista je pogreška kod usporedbe memorija različitih proizvođača i različitih taktova. Činjenica je da su sve moje komponente sada skuplje, a to sam potkrijepio i linkovima. Ako ti misliš da je trik to što sam za malo više love dobio cijeli bundle, igru vrijednu oko 400 kn i garanciju od 5 godina, to je tvoja stvar.
Ovo privremeno spuštanje cijena je zapravo trik u cijeloj priči. Odvalim se smijat kad čujem da sad moj hdd košta samo 550 kn (prije mjesec dana bio 600), a ja ga platio 500 kn. Čak su mi nudili 500 kn za komad ili 1000 za dva komada da prodam. Pojeftinilo? Ne bi baš rekao. Trik ili ne, marketing je uspio i svi sad misle da je pojeftinilo

. Činjenica je da je jeftinije nego prije mjesec dana, ali još uvijek je bezobrazno skupo.