View Single Post
Staro 19.10.2010., 20:44   #772
Child Of Bodom
Premium
Moj komp

Child Of Bodom's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Koliko znam, AMD procesori nemaju senzor za svaku jezgru već se jedan senzor nalazi između svih stoga je CPU temperatura ono što tebe tu zanima.
Da se razumijemo, ti mislis na parametar "CPU temperature" jel? (takav naziv koristi Everest) medutim imam veliki problem, meni Everest ne pokazuje taj parametar a u to se mozete uvjeriti pogledom na moje dvije gornje slike,naime everest pokazuje samo parametre
"Maticna ploca",
"temp. pojedine jezgre" (al na ovo se ne mogu osloniti kad je cpu otkljucan u X4 jer je sve 0 C
"AUX"
(te naravno temp. HDD al to sad nije bitno)

Svima ostalima Everest pokazuje jos i taj parametar "CPU temp" (govorim ovo sudeci prema slikama koje su forumasi objavljivali u ovoj temi ) pa mi sad nije jasno zasto ja nemam toga ? (inace stavio sam najnoviji Everest Ultimate)

@John Creasy:

Ok ni mene vise ne zabrinjava taj TMPIN2,vidim sad po forumima da je to neki "senzor u zraku" i vecinom ne pokazuje prave vrijednosti No,ne bih se slozio s tobom da je to temp.chipseta. Mozda grijesim pa neka me u tom slucaju netko ispravi, ali temp.chipseta je isto sto i temp. maticne, a pod istim imenom se ta temp. nalazi i u everestu.

Jedino jos ne kuzim zasto meni everest pokazuje "AUX" (dok drugima to ne pokazuje) i sto je to zapravo?
(na stranicama everesta AUX objasnjavaju ovako :
"There is no standard for sensor registers layout so the "Aux" temperature could show the temperature of the CPU or the motherboard, or might be a non-connected wire of the sensor chip, and so it could show a bogus value. It all depends on the device and its manufacturer.")

EDIT :

Nekako mi se sad cini,tj uvjeren sam da u mom slucaju "AUX" pokazuje temp CPU.a buduci da nemam sam parametar "CPU temp." Bi to bilo moguce? Mislim da je jer sam napravio pokus, zaustavio sam prstom ventilator od CPU u loadu i pratio sto pokazuju Everest, CPUID HW monitor, SpeedFan. Ubrzo nakon toga bili su ovi rezultati :
(SpeedFan) "TEMP1" = (CPUID HWM) "TMPIN0" = (Everest) "AUX" = 62C ( pocetnih 39 u idlu)

(TEMP2 = TMPIN1 = Temp Maticne = bez promjene, tj ostalo je na 34 C kao i prije zaustavljanja stock ventilatora)

Zadnje izmijenjeno od: Child Of Bodom. 19.10.2010. u 21:16.
Child Of Bodom je offline