Citiraj:
Autor Bullet1
Koliko znam, AMD procesori nemaju senzor za svaku jezgru već se jedan senzor nalazi između svih stoga je CPU temperatura ono što tebe tu zanima.
|
Da se razumijemo, ti mislis na parametar "CPU temperature" jel? (takav naziv koristi Everest) medutim imam veliki problem, meni Everest
ne pokazuje taj parametar a u to se mozete uvjeriti pogledom na moje dvije gornje slike,naime everest pokazuje samo parametre
"Maticna ploca",
"temp. pojedine jezgre" (al na ovo se ne mogu osloniti kad je cpu otkljucan u X4 jer je sve 0 C
"AUX"
(te naravno temp. HDD al to sad nije bitno)
Svima ostalima Everest pokazuje jos i taj parametar "CPU temp" (govorim ovo sudeci prema slikama koje su forumasi objavljivali u ovoj temi )
pa mi sad nije jasno zasto ja nemam toga ? (inace stavio sam najnoviji Everest Ultimate)
@John Creasy:
Ok ni mene vise ne zabrinjava taj TMPIN2,vidim sad po forumima da je to neki "senzor u zraku" i vecinom ne pokazuje prave vrijednosti

No,ne bih se slozio s tobom da je to temp.chipseta. Mozda grijesim pa neka me u tom slucaju netko ispravi, ali temp.chipseta je isto sto i temp. maticne, a pod istim imenom se ta temp. nalazi i u everestu.
Jedino jos ne kuzim zasto meni everest pokazuje "AUX" (dok drugima to ne pokazuje) i sto je to zapravo?
(na stranicama everesta AUX objasnjavaju ovako :
"There is no standard for sensor registers layout so the "Aux" temperature could show the temperature of the CPU or the motherboard, or might be a non-connected wire of the sensor chip, and so it could show a bogus value. It all depends on the device and its manufacturer.")
EDIT :
Nekako mi se sad cini,tj uvjeren sam da u mom slucaju "AUX" pokazuje temp CPU.a buduci da nemam sam parametar "CPU temp." Bi to bilo moguce? Mislim da je jer sam napravio pokus, zaustavio sam prstom ventilator od CPU u loadu i pratio sto pokazuju Everest, CPUID HW monitor, SpeedFan. Ubrzo nakon toga bili su ovi rezultati :
(SpeedFan) "TEMP1" =
(CPUID HWM) "TMPIN0" =
(Everest) "AUX" = 62C ( pocetnih 39 u idlu)
(TEMP2 = TMPIN1 = Temp Maticne = bez promjene, tj ostalo je na 34 C kao i prije zaustavljanja stock ventilatora)