Bok ljudi, ja sam si lagano počeo kosu čupat zbog jednog gospodina koji nevjerojatnom spretnošću uspjeva razvaliti svaki moj pokušaj da mu sredim pc.
Znači, to je gospodin od kojih 60-70 godina koji jako voli klikati po sisama i guzicama na internetu jer "kaj bu drugo radio, nebu sigurno jadranku kosor gledao na indexu"
Tu se radi o kanti (Sempron 3400+, 512MB DDR) koja može voziti XP SP3 sasvim solidno. Isprobao sam mu sve moguće kombinacije antivirusa, od besplatnih do komercijalnih, ma nema tog što će njega zaštiti, nema tog malwarebytesa, ma kakvi antispajveri... Još mu i pokažem kako se skenira, radi update, i ništa... On pobere onu gamad tipa Olmarik koji se ne miču baš tako jednostavno. Surfa sa Firefoxom, ali ni to ne pomaže baš. U glavnom, toga se toliko nakoti da doslovno svako malo moram šibnuti format jer nema smisla satima tjerat gamad tamjanom van.
Probao sam i sa Acronisom samo vraćati image, ali onda to isto zahtjeva moju intervenciju svaka 2-3 tjedna.
Onda sam stavio deep freeze na C particiju, a na D sam mu instalirao antivirus i firefox da se mogu apdejtat i prebacio My Documents da ima gdje spremati stvari koje mu trebaju.
Naravno, i to je nekako uspio skršit, neće ni u safe mode nego blokira na dizanju kdcom.dll-a.
Zadnja opcija koja mi pada na pamet je staviti mu Linux (recimo Ubuntu), ali nekak sumnjam da će mu onda Bluetooth i Webcam raditi... A i tu je problem što se baš ne snalazim previše u Linuxu pa s obzirom kakav je majstor sigurno će nešto razvaliti, a ja ću ja satima guglat što da ukucam u konzolu.
Slušam ako netko ima bolji prijedlog hehe