View Single Post
Staro 19.10.2010., 11:41   #771
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Child Of Bodom Pregled postova
Ploca je Asus M4A785D-M PRO (na ovom review.u je dobro prosla) s time da novi BIOS nisam jos stavljao,za sad nema potrebe.
Da taj famozni TMPIN2 je stalno na 128C i ne mice se bez obzira dal je CPU u idlu ili full load (X2 ili X4) No neki dan sam sasvim slucajno primjetio da je TMPIN2 dosao do nekih 60-80C, ne sjecam se jel bio load ili idle, onda sam pretpostavio da je to opet neko krivo ocitavanje pa sam zanemario. Vidim da si i ti imao iskustva s tim pa sam probao sada "simulirati" situaciju od neki dan,ali i dalje je 128C. (Nekako sam bio uvjeren da ce se TMPIN2 pocet mijenjat ako stavim cpu na x4, iskljucim Cool 'n' Quite i stavim ga u load...bar mi je tako ostalo u sjecanju jer sam to isprobavao neki dan,no simulacija nije uspjela ..)

Inace trazio sam malo po netu, i na svakom forumu naletim na drugacija objasnjenja sto zapravo pokazuje TMPIN2 i zasto ima takva ocitavanja tako da sam sad malo zbunjen...
Zna netko na ovom forumu tocan odgovor ?

Jel i vama drugima TMPIN2 ima takva luda pokazivanja ?

Koje programe najcesce koristite za pracenje temperatura,tj koji je najbolji?

Koliko ja znam, to bi trebala biti Chipset temperatura. Meni od prvog dana pokazuje krivu temperaturu, oko 128C u Idle, te se ta temepratura snizi u ovisnosti s opterećenjem kompa.. Npr vrtim Linx, i onda temepratura spadne sa 128C na otrpilike 40C, i tako varira.. Slao sam dva mejla Asrock supportu, i nisu mi odgovorili, evo ima već mjesec dana.. Probao sam više BIOS-a, čak i BIOS koji nije od moje ploče nego od 890GX Extreme3, i nije pomoglo..
Uglavnom, probao sam prst metodu an chipsetu, i nije nešto previše vruć, sve je normalno, tako da me temepratura ne zabrinjava previše..
John Creasy je offline