Citiraj:
Autor John Creasy
Ajd samo jedno brzinsko pitanje.. Gledam ove dvije slike s temepraturama.. Na obje ti je TMPTIN2 (chipset) oko 128C.. Imam isti slučaj, tj. da senzor krivo pokazuje temepraturu.. Koju ploču imaš?? S time da meni ni novi BIOS nije pomogao..
I da, ako opteretiš komp s nekim programom (linX, OCCT) da li si možda primijetio da ti se ta temepratura sa 128C počne snižavati?
|
Ploca je
Asus M4A785D-M PRO (na ovom review.u je dobro prosla) s time da novi BIOS nisam jos stavljao,za sad nema potrebe.
Da taj famozni TMPIN2 je stalno na 128C i ne mice se bez obzira dal je CPU u idlu ili full load (X2 ili X4) No neki dan sam sasvim slucajno primjetio da je TMPIN2 dosao do nekih 60-80C, ne sjecam se jel bio load ili idle, onda sam pretpostavio da je to opet neko krivo ocitavanje pa sam zanemario. Vidim da si i ti imao iskustva s tim pa sam probao sada "simulirati" situaciju od neki dan,ali i dalje je 128C. (Nekako sam bio uvjeren da ce se TMPIN2 pocet mijenjat ako stavim cpu na x4, iskljucim Cool 'n' Quite i stavim ga u load...bar mi je tako ostalo u sjecanju jer sam to isprobavao neki dan,no simulacija nije uspjela

..)
Inace trazio sam malo po netu, i na svakom forumu naletim na drugacija objasnjenja sto zapravo pokazuje TMPIN2 i zasto ima takva ocitavanja tako da sam sad malo zbunjen...

Zna netko na ovom forumu tocan odgovor ?
Jel i vama drugima TMPIN2 ima takva luda pokazivanja ?
Koje programe najcesce koristite za pracenje temperatura,tj koji je najbolji?