Citiraj:
Autor tech
Ziiky samo još jedna stvar, koliko si siguran da Audysisa vraća sve na tvorničke.
|
Mozda sam se krivo izrazio, nazovimo to tocnije: pocetne postavke.
Ja isto dobijem te postavke. I svakim narednim kalibriranjem uvijek ces dobiti te postavke koje moras ponovo podesiti rucno.
Citiraj:
Autor tech
Kak quazar veli, doduše u pitanju je yamo.. 
Još dodaj i efekt sobe i poželiš izletiti van iz sobe koliko je neugodno za uši.
|
Meni sve ovo danas smrdi na lose odradjeno podesavanje. Sada cu ti reci zasto tako mislim.
Ako potjeras bar jedan krug Audyssay-a primjetiti ces da ti je odredio karikiram -12db - 0db za sub.
Vrlo rijetko, skoro nikada ne ide u +db. Ako znamo da bi ispravno podesen sub trebao biti unutar krivulje -3db - 0db a to bobijes vec kad ti je potenciometar na polozaju recimo 3-4 sata, znaci na 1/3 pa cak i na 1/4 snage.
Treba ti biti jasno da nije pravilo da sub otfrljis do jaja, naravno da ce ti onda mumljati i biti grdo u usima.
Utjeraj ga sto blize 0 db korekcije i biti ces sigurno zadovoljnjiji nego sada. Tolerira se do -3db.
Takodjer tu puno ovisi i smjestaj suba. Kad je u kutu dobijes do +5db, kad je vitrina uz sub na nogicama,a driver od suba puca u pod, dobijes cak do +7db, ali zato se linearnije se siri ...
Ali opet prije svega ovoga frontove moras picnuti na small, crossover oko 80hz ... ja ko papagaj