desilo mi se nešto čudno pred par dana, edimax router 7084 se sam prebacio sa annexa a na annex b.
naime, pukla je veza prema netu, šta nije niš čudnoga jer mi puca po par puta dnevno (na samom sam limitu signala, jer sam uzeo 8 mbit, pa puca), i inače se nakon pola minute sam spoji nazad. ali sad se nije spajao. restartao sam modem, ništa, restartam opet, ništa. prebacim ga u router mode (jer je do sad bio u bridge-u, imam linksysa spojenog na njega), i pod adsl status uredno piše showtime, ali ip adresa i gateway su 0.0.0.0. zovem szk, na njihov nagovor restartam modem na factory defaults, i izgubi se annex a! sad je pod adsl status bilo down. kažem to liku iz szk - ne vjeruje, kako je to moguće, da niste stavljali novi firmware? rečem nisam, tko dira modem, skoro pa nisam ni imao pojma di je. no dobro, lik mi se ponudio da mi pošalje novi firmware za njega, instalirao sam taj firmware, međutim i dalje imam samo annex b, a od annexa a ništa. za taj dan je priča završila sa prijavom kvara.
nazove me pred koji sat njihova szk, kažu da mi je istekao ugovor i da je modem van garantnog roka (jer smo klijenti već 2 i po godine i nismo produžili ugovor), i ponudio mi je novi wifi router uz novi ugovor. zahvalio sam se, odjavio je kvar, i nikome ništa.
e sad, meni se ne kupuje novi modem, jer imam routera pun qrac doma, samo šta jedini annex a kojeg imam je linksys adsl wifi router, a "wifi" mi treba kao repeater, ali sad kad je u bridge modu, taj "wifi" ne služi ničemu.
sad me interesira, postoji li neki način da vratim annex a na taj edimax? ubacivanje firmware-a nije pomoglo. neka druga metoda?
ukoliko nije moguće, s obzirom da sad u routeru stoji da je za annex b, hoće li on zaista radit na t-comu?