Uf, nisam mislio da ce se javiti vise od dvoje ljudi na moje pitanje :-)
Ja moram priznati da sam jako dugo patio za detaljima u grafici. Kako sam blagoslovljen / kaznjen time da primjecujem detalje, tako eto vidim nazubljenost, tj. aliasing. I zadnjih nemam pojma koliko godina sam tjerao AA do najvisih mogucih granica. Trosio sam masne pare na GeForce 3 pa 4, onda sam kupio i... uf necu ni govoriti - previse novaca samo za grafiku.
No iz nekog razloga u Witcheru nisam niti jedne sekunde primjecivao da mi je AA iskljucen! Vidio sam da nije ukljucen, ali nije mi bilo vazno. Ukljucila se moja masta, totalno mi se mozak ufurao u igru i... ma tesko je to objasniti - nekako sam pozelio nastaniti se u toj igri.
Znam, svi smo razliciti. Moja dva pajdasa su pocetkom godine dobili otkaze jer su pretjerali s WOW-om. Znao sam tim deckima banuti na kavu i tako pa su mi pokazali igru. Moram priznati da je bilo dijelova igre (krajolici) koji su prekrasno dizajnirani. No onda se sjetim kako su ti decki igrali po 10 sati dnevno (vikednom i vise) ubijajuci na jedno te istoj lokaciji stilizirane svinje. Eto, to je kao da radis na traci, a nabio si si naocale na nos, a na staklima je slika neke predivne plaze. No koliko god da ti je aktivna masta, ma i da se napijes 72% etilnog alkohola pa da imas prividjenja - opet ispod te grafike radis dosadan posao na traci.
Mislim da je najveci problem sto su igre danas dno dna i vecina gamera niti ne zna za bolje. Tako i kada se pojavi neka koja je malo kvalitetnije smece, svi odmah vicu vauuu. Samo neka se najstariji igrace sjete Elite (Amiga), prvih Settlersa u dva igraca (opet Amiga), davili smo se u tim igrama :-)