View Single Post
Staro 08.01.2005., 15:21   #1
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Abitove socket A ploče, par pitanja!

Zanima me sljedeće:
trebao bi zamijeniti onaj limeni hladnjak na NB-u, trenutno se vrti na kojih 3500-5100 o/min, a prema iskustvima forumaša vidim da nije dugovječan, a tih isto nije. Temperatura se kreće od 38-50 C prema senzoru, ovisno o opterećenju. Kolika je max podnošljiva temperatura za NB i da li će pasivni zalaman držati to na zadovoljavajućoj temperaturi.

Drugo pitanje vezano je uz voltaže. Primjetio sam da su npr. 1.6 i 1.7 dosta stabilni bez većih oscilacija. Kad se stave polovične, četvrtinske ili tričetvrtinske vrijednosti onda su oscilacije puno veće, tako da za 1.675 senzor pokazuje od 1.65 pa do 1.7 (al se uglavnom drži 1.66-1.68). Dal je to normalno?

U pitanju je KV7 Kt600, a prema specifikacijama ima rješeno napajanje procesora u 3 faze. Bios je zadnji dostupan za tu ploču, napajanje Chieftec 420W. Pretpostavljam da je nešto slično sa NF7, ploče su u istoj cjenovnoj kategoriji i obje od Abita.

Trenutno je na ploči Tbred B 1800 koji radi na 9.5X200 i nemam primjedaba što se tiče nestabilnosti ili performansi.
stef je offline   Reply With Quote