Citiraj:
Autor Bubba
Ma da, ali pazi, koncept "rezervacije" kod trgovca je sasvim irelevantan. Hoces li kupiti ti ili Jelc, meni kao prodavacu je potpuno svejedno.
|
Kako kod kojeg prodavača. Kod mene, ako je neki prodavač stavio u status rezerviran, zna se za koga, kako i na koji rok. Trenutno je na rezervaciji, recimo, poprilično toga. Druga stvar je što mogu reći "rezervirao sam ti", a ono figa iza leđa.
Citiraj:
Autor Bubba
Preslikano na malu trgovinu, to znaci da cu odjebati 100% sigurnog kupca na ustrb nekog tko je rekao da mu se laptop sacuva i to ga nikako ne obvezuje. Da, meni je jasno da ti u Mudri&Magenta d.d. mozes dozvoliti da zadrzis opremu od parstotisuca novaca jos dva dana jer ne zelis izgubiti potencijalnog klijenta, ali za 5k kn laptopa... Gimme a break.
|
E, to je stvar poslovnosti. I situacije u kojoj jesmo. Na osnovu toga nastaju ovakvi threadovi.
Ajde u firmu za koju znaš da obojica kupujemo i reci da bi ti ono, a ja rezervirao sat ranije i vidi da li će ti prodati.
Citiraj:
Autor Bubba
Osim sto nervira, kao sto rekoh, mislim da cak nije niti legalno. No dobro...
|
Nije. Legalan je obrnuti smjer.
Citiraj:
Autor Bubba
Isto tako, prodavac nikome nije duzan prodati robu, iz bilo kojeg razloga. Tako sve dok se ne ostvari novcana transakcija sa strane narucitelja, prodavac nije nicime obavezan, osim eventualno moralno. Kao sto rekoh, za anonimusa preko telefona i laptop od par kuna... Nije vrijedno.
|
Poslovnost nije zakonska karakteristika. No diferencira od drugih.
Citiraj:
Autor Bubba
Govori u svoje ime, to sto bi se ti prodao za saku ajvara ne znaci da su svi ljudi kod tebe tako jeftini... 
BTW, Kafa? Krama? Tjevapi? 
|
Engleska, par ispita, posla van ZG.
Citiraj:
Autor snorky_vk
ne kontam u čem je problem vamo??? rasprava zbog 100kn? aj da su dignuli cijenu 500kn pa bi reko. al ovo se stalno događa jer kako neko reče ,ak dobavljač promjeni cijenu mora i trgovina. imao par sličnih situacija i uvijek sam bio upozoren na to jer nisam uplatio pare za tu i tu cijenu. stvarno smo postali čudni, svi očekujemo da nam vjeruju , a sami bi zajebali trgovine za xxx kn bez razmišljanja. stvarno je naivno očekivat da ti trgovine ostavljaju robu i čekaju tebe ako nisi barem ostavio kaparu il tak neš...mislim, tko još u ovom trulom kapitalizmu živi od riječi??
|
Da, rasprava zbog ne 100 kn vec i jedne lipe. Ako je nešto dogovoreno, dogovoreno je. Ako je rezervirano, rezervirano je. Ne malo rezervirano, pa naručeno, pa plaćeno, pa dođite sutra, pa dajte ispunite kroz web jer je meni teško malo kopipejstirat po ERP-u, pa imam ali nemam...