Znao sam da me nečeš skužit kako treba u vezi ip adresa, na laptopima (zbog "prenosivosti") možeš ostavit na automatic, mislio sam da na print serveru definiraš fiksni ip. Kad lap nije doma neće "vidit" print server a time i printer (u winsima će biti prikazan off line).
Zavirio sam u manual od tog Thompsona i nema (barem po manualu) onu funkciju da definiraš koju će ip adresu dodjeljivat po mac adresi, to je alternativni način dobivanja fiksne adrese u lokalnoj mreži a na kompu / lapu stoji na automatic.
Drugi je problem šta vas / nas Bšit pravi budalama i onemogućava pristup i promjenu user postavki za lan, wireless, PortForward i sl. Npr. uređaj ima mogučnost postavljanja WPS - a (wireless bridge).
U vezi wireless zaštite, uređaj podržava WEP / WPA / WPA2 tip i to čak kombinirano tj. istovremeno, obično su kod AP / Routera moguće kombinacije WEP ili WPA ili WPA2 ili WPA/WPA2.
Zbog gore navedenog moraš koristit pred definirani SSID i passworde.
Prije podešavanja print servera pogledaj u kojem rangu DHCP dodjeljuje ip adrese jer su u Bšitu mijenjali u odnosu na factory default za taj uređaj:
- web konfig (za koji treba user/pass)=192.168.100.1, default=192.168.0.1 user=prazno pass=admin
- DHCP Pool=????, default=192.168.0.10 - 192.168.0.255