Citiraj:
Autor Neo2001
Sad će me neki popljuvati, ali eto riskirat ću... Nekad davno, u davna vremena  kupio ja ponosno nvida Geforce mx 440, ajme koja je to grafička bila NA PAPIRU  ludnica, iskeširao 1600kn u ona davna vremena ne čekajući uopće niti jedan review, niti test niti ništa, jednostavno sam je kupio na temelju 'naklapanja' i najava. Što ja zapravo želim reći, da najave i stvarnost gotovo nikad nisu jedno te ista stvar, jer se konkretno u mojem primjeru pokazalo da je to jedna od najgorih kartica koje je nvidia izdala pod 'dobre'... Dakle savjet svima koji 'čekaju' ne mojte biti pohlepni, ili nestrpljivi, pričekajte detaljne 'analize' testove pa tek onda odlučite koju ćete karticu kupiti, bilo ona nvidia ili ati... Nemojte biti 'naivni' ko ja u neka tamo davna davna vremana... 
|
Ajde da povučem paralelu, nek me moderi ne uzmu za zlo.
Bio sam na jakuševcu(ejkej sajam automobila+dodatak ciganija po podovima gdje se prodaje sve i svasta). I sad, tamo ima dosta ekipe koja ode kupit komp onako da kupi samo, a doslovno neznaju što je miš a što monitor. I sad tip ima gro informatike(sve zivo u nekakvom najlonu tako da napuhnute kondiće hvala Bogu nemožeš ni pogledat) koju riješava onako.
Ja dodjem tamo pred njega i onako gledam, a mali dodje pita kakav je ovo komp vamo tamo i uvalja klincu nekakvu starudiju za 800 kn, brijem da nema agp vec onboard grafu i duron neki. Nisam skonto o cemu se radi, inače bih klincu uletio...
NI 5 ni 6, ja se čučnem kod frajera da pogledam po podu te grafe i to i sad vidim Gainward 6600GT i pitam lika koja je ovo grafa onak, a on meni odmah 256 rama ispali(u trgovačkom maniru)

. Ja opet pitam nene to, reko naziv? A on će ma neka 9250 ati...

Reko dobro, uzmem neku drugu grafu u ruke kad ono skontam da fali par kondića, i velim to frajeru, a on ce ma gle ako ti nebude radila evo di moja podsjetnica.

Eto, kako ima naivne ekipe govori u prilog samo to na koji način taj "frajer" trguje na jakši. Takvih ima masu masu koji novo kupe tipa ATi 1234 1gb sdr 1099kn.
BTT - ATi ako napravi ovaj rebranding jasno ide na to da u mutnome ulovi one koji "nisu pratili baš"(ako sma ja to dobro skapirao?). A to mi se nesviđa definitivno. Na stranu to sto su jake i to, ionako 40% nas na forumu ima grafe koje se neoznoje

već samo šou off. Piše V8, a zapravo je V6