Nedavno sam nabavio Philips Ariaz 8GB. Prezadovoljan sam mogućnostima. Osim standardnih formata, reproducira još FLAC i APE. Ima radio s RDS-om i mogućnost snimanja s njega, diktafon i vrhunske in-ear slušalice. Metalno kućište je isto veliki plus i uređaj djeluje jako kvalitetno u ruci.
Na temelju izgleda bi se moglo zaključiti da ima touch sensitive tipke, ali dobro je da nema.
Jedina zamjerka koju imam je softver. Songbird pokušava biti iTunes, ali mu ne ide. Dosta je nestabilan i u usporedbi s iTunesima, spor u importu muzike i nalaženju covera.
Kod spajanja s računalom se može izabrati mpt ili msc mode, tj. Charge & store ili Charge & play. Fali mi samo mogućnost isključivanja punjenja dok je priključen na USB.
Ako ga uspijete naći povoljno, velika preporuka. Dijelili su se inače kao nagrade na jednom portalu, ali ih ne vidim nigdje za kupiti kod nas, barem ne preko nabava.net
Svog sam platio 400 kn, novog zapakiranog. U moru precijenjenih novih i rabljenih iPoda i svakakvih kineskih modela, Philips je super izbor. Technomax ima par modela, pa koga zanima, nek provjeri ponudu.
http://www.philips.hr/c/mp3-i-mp4-re...ara08k_02/prd/