View Single Post
Staro 12.10.2010., 15:07   #6
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor gnjepar Pregled postova
Konfa je stvarno hladna, temperatura u kućištu je par stupnjeva veća nego u sobi, a i na dodir napajanje nije uopće vruće a konfa radi već nekih 20-ak sati.

Ipak ću kupiti nekakav 120 mm vent za svaki slučaj pa ću ga montirati tamo gdje je bio stari, ali to riješenje mi nije zadovoljavajuće jer se i najtiši vent u potpunoj tišini čuje.

Nije mi problem ako je u pitanju samo veći/manji napon/struja koji bi mogao uništiti komponente, imam takvih starudija na bacanje pa mogu zamijeniti ako se to dogodi. Brine me samo da se ne zapali , ne znam kolike su šanse da se to dogodi!
Stavi vent na zalman fan mate potenciometar, i to neki koji već sam po sebi (12V) radi na cca 1k+sitno okretaja, pa spusti napon/okretaje do granice čujnosti (vjerujem da je moguće).
Inače meni za torrent stroj služi PIII 733 na pasivi i jedini je vent uperavo na tome Codegenu 400W kojega spominješ (moja verzija isto ima 120mm vent, to su nešto novije verzije, stariji Codegeni su imali 80mm, ako se ne varam...), "gore" je 24/7 sada već oko godinu dana, konfa "cucla" oko 40W i ja taj vent skoro da i ne čujem u radu, puno su glasniji diskovi (3kom.) u setupu.
Zrak je jedva mlak na ispuhu, konfa je prošla vatreno krštenje ljetos (dio dana i to popodne znalo je sunce "tući" direktno kroz staklo u nju, takav je kut upada), i to u sobi koja nije klimatizirana; namjerno nisam ništa intervenirao da vidim može li to podnijeti.
Rezultat- nikakvih problema nije bilo (jedino mi se pregrijavao router, iako niti on nije "zaštekao", ali bio je hebeno vruć na dodir...).

Što se tiče zapaljivanja, mislim da je mala šansa za to, jer komponente moraju udovoljavati striktno određenim sigurnosnim propisima, i mislim da niti u direktnome kontaktu sa otvorenim plamenom nije lako postići "gorenje/paljenje"; topljenje, dim/smrad...vrlo izvjesno, to da

EDIT:
@dh41400:

@gnjepar:
Ignoriraj sve gore navedeno, kupi najbrži vent koji nađeš (i to nekoliko njih za svaki slučaj), sve prikopčaj na max., i odvali do kraja (ne znam za tebe, ali ja hoću, sigurno)

Čepići za uši se podrazumjevaju ("family pack").

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 12.10.2010. u 15:15.
  Reply With Quote