Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 11.10.2010., 23:38   #4275
Josip79
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Nisam skuzio koji dio nisi bas točno shvatio, ali nije bad, budem ponovio. U prvom postu su ti iznesene neke osnovne stvari, onako kako ja gledam na njih.

Najvaznije po meni je interakcija zvučnik-soba.

Iako među audiofilima vlada vec poznata shema 30-30-30-10 koja nam govori da bi za zvučnike trebalo izdvojit 30%budgeta, 30 za izvor i 30 za pojačalo. Preostalih 10 za kablove/stalke/silke i tzv dodatni pribor.

Ja bas nisam pobornik ove raspodjele i ja bi uvijek ulupao vise u zvučnike jer oni su ipak na kraju tog lanca i nase usi i mozak komuniciraju s njima.

Shvaćaš onda da mi se bas i ne svidja tvoja ideja o tome da kupis pojačalo i zvučnu. I daj zakelji neku sliku tih zvučnika, iako otprilike znak kako bi to moglo izgledat.

LP
Zvučnici su Sanyo SX225 Ako oni nisu dovoljni onda bih kasnije išao na nešto bolje. Blizu sam odabira zvučne, a sad me najviše interesira koje pojačalo odabrati.

Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
pa čuj odlična je cijena, a pojačalo je odlično...sad na tebi je sve ostalo
Jel bolje to uzeti ili ono Marantzovo s njuškala koje si mi predložio?

Evo slika linije s kojom sad raspolažem.http://img404.imageshack.us/i/pa110303.jpg/ Moj plan je uzeti pojačalo na koje ću spojiti zvučnike sa slike, a liniju bih izbacio.

mod: ubuduće koristiti multi-quote

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 12.10.2010. u 13:04. Razlog: multi-quote
Josip79 je offline   Reply With Quote