View Single Post
Staro 11.10.2010., 21:49   #525
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Na koju foru radi učenje komandi, da li je moguće dobiti sve funkcije ako uređaj nije podržan preko kodova?
U principu radi se o fototranzistoru u koji usmjeriš original daljinac
(kod nekih daljinaca se tranzistor nalazi pored emitirajuće diode - dakle "sprijeda", a kod nekih "otraga" no svakako piše u manualu)
i kad aktiviraš u meniju learning obično te pita da odabereš tipku na koju ćeš nešto snimit, pa onda stisneš željenu komandu na originalu, "učenik" javi jeli razumio i to je to. Barem na ovih 10-tak kina modela s kojima sam radio.

Ne mogu se uspješno presnimiti sve komande sa svih daljinaca zbog ograničenja u memoriji, načinu rada daljinca (npr postoji bitna razlika daljinaca za klime od ovih za npr dvd player) ili npr, dijela spektra na kojem radi original u odnosu na "učenika". Ja sam npr, imao da neke komande istog originala prođu sasvim OK a neke neće.
E sad, ovdje se radilo o no name kinezima tako da... suvišna priča, iako sam imao jednog smartvisiona 8u1, koji podržava i klimu
(iako su komande malo izmiješane ali navikne čovik pa se s vremenom počne uglavnom njega i koristiti jer se original obično negdi gubi a ovaj je stalno u ruci)
i nisam naišao na nijedan aparat kome nije vidio ispravne komande putem učenja (cijena bila 100kn) tako da se prije raspitaj ako ideš kupiti kineza.

Sjetio sam se da sam prije par mj, u lidlu kupio za 50 kn/kom, 10-tak komada i bili su neloši, iako bez opcije za klimu. Mislim neki silvercrest ili sl.

Uglavnom ko ima malu djecu neka ne baca lovu na ultra daljince jer kad završe u pitaru za cvijeće umjesto cvijeta i naravno budu zaliveni (jer mama je rekla da se cvijeće zalije kad se posadi) nema razlike između ultra modela i najgoreg kineza. Crknu SVI.