Tema: web design
View Single Post
Staro 11.10.2010., 20:02   #1
wnbeeeE
Premium

wnbeeeE's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
web design

Prvo, znam da vjerojatno ovakve i slične teme već postoje, ali su sve odavno mrtve pa sam odlucio napravit novu

Pošto sam se ozbiljno odlučio nečega uhvatiti a ne samo gejmati po serverima, odlučio sam da to bude web design.
Imam par pitanja za iskusne web designere (primjetio sam da ih ima na ovom forumu) pa ako imaju želje i vremena neka se ne ustručavaju.

Zašto web design ? - jer me programiranje nikad nije zanimalo, a kad sam prvi put počeo proučavati HTML/CSS shvatio sam da me od toga zapravo ne boli glava (što je valjda dobar znak, ne ?) te sam se zaljubio u notepad++(jednostavno predivan program).

Prije toga svega sam pokušavao postati netko i nešto preko dreamweavera ali sam brzo odustao jer je me doslovno spriječavao da naučim html/css što sam silno želio, a i nema mi smisla koristiti dreamweaver jer košta brdo para, a sve mogu naučiti baš u notepadu++.

http://www.w3schools.com - odavde učim html i css od samog početka i stvarno sam zadovoljan stranicom, a i vidim da svi preporučuju baš tu stranicu.
Posjetio sam i Lynda stranice, te skinuo video tutorijale za HTML/CSS koji su mi još bolje sjeli od w3-a (ipak je lakše kad ti netko to sve prikaže u videu).

Malo sam još proučavao i shvatio da ništa od toga svega bez photoshopa.
Takoder sam našao pregršt sajtova gdje su odlični tutorijali, + lynda.com <3.

Ono što mene zanima je da li se danas još uvijek isplati upuštati u profesionalni web dizajn ? Jer vidim da wordpress/joomla itd. preplavljuju polako internet.

Da li sam nešto propustio ? Ovo pitanje se odnosi na alate koje koristim, i koji će mi zatrebati u budućnosti.

Koliko vremena će mi trebati da to savladam ako posvetim 4-5h dnevno na kodiranje/photoshop ? Znam da je na ovo teško odgovoriti jer ovisi od osobe do osobe, ali cca.

Ako se jednoga dana odlučim i budem u mogućnosti izrađivati profi sajtove, trebam li imati firmu/obrt za prodavanje unikat sajtova ?

thx in advance, bilo kakvi savjeti i kritike su more then welcome!
wnbeeeE je offline   Reply With Quote