Citiraj:
Autor Drug Brko
bilo bi jako dobro kad bi popunio rubriku "moj komp" kad bi znali o kojoj se konfiguraciji računala radi. znaš ono, koju imaš matičnu, procesor, napajanje, disk i tako to 
|
U pravu si samo mi nije palo na pamet jer imam situaciju gdje u jednom trenutku svi rami rade ispravno u single mode-u ali kad ih stavim u dual mode neće rade da mi nakon toga neće rade više ni u single mode-u iako je svaka ploča ispravna kad je stavim zasebno.
Inaće konfiguracija je
AMD Athlon 64x2 3800
MB Gigabyte k8nf-9 socket 939
Hdd 160gb
VGA NVidia 8800gtx
Bluestorm 500w
DDR 2x256 i 2x512 sve kingmax 400hz
iako dok su mi radili u single modu imali 333hz jer mi matična ne daje više od toga ako su mi sva 4 slota za rame popunjena.
Uglavnom meni laiku nije jasno što se poremetilo da mi rami više ne daju 1,5 giga nakon što sam ih neuspješno pokušao spariti u dual mode. Opet ponavljam SVE pločice su ispravne ali kako god ih rasporedim sada imam samo 1gb memorije što znaći da mi ne prepoznaje ili ne priznaje 2x256 ili 1x512 rama mada mi se sistem svaki puta podigne iako su svi slotovi puni a ne prepoznaje nešto od mojih rama .Obično kad ne prepoznaje rame ne da se niti bootati.
Nebuloza koju ne mogu sam dokučiti. Ispunio sam i rubriku moj komp iako ne vidim trenutno gdje je to vidljivo.
Hvala i pozdrav