View Single Post
Staro 11.10.2010., 11:03   #172
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor frikec Pregled postova
Imam slicno pitanje.

Takodjer imam fortron 350 pnf na kojem su trenutno E5400 dignut na 3,2ghz, 9600gt, 4 gige rama, dva diska i 4 ventilatora i stvar radi.
Raptorov test mi je izracunao 271 W, dok http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine kaze 295W.

Nikada se nisam nasao u ovakvoj situaciji pa bi me zanimalo koji su simptomi preslabog napajanja?

Nisam vrtio benchmarke, par instaliranih igri radi ok, nema bezrazloznih rusenja, ili bilo kakvih smetnji u radu (trenutni uptime je dva i pol dana makar 90% vremena idlira skidajuci torrente), jedino sto sam primjetio makar nisam siguran jesam li dobro cuo, ili je to moja paranoja je lagano pistanje iz smjera napajanja kada dignem procesor na vise od 3,2 i maksimalno ga opteretim.

Postoje li eventualne negativne posljedice po ostatak komponenti u slucaju dugorocnog koristenja preslabog napajanja?

Tu konfu to napajanje vrti ko od sale. Vrti athlona x4 na 3.5, 3870x2 i 2gb rama kod frenda.
Jednom sam uspio toliko opteretit komp (4200+ 3.0,8800ultra, 4gb rama, crysis+super pi 32M) da je wattmetar pokazivao da komp povlaci 370 wata iz zida. Samo trebas uracunati faktor snage koje ima napajanje i vidis stvarnu snagu koju ono isporucuje.

Ta tvoja konfa ne trosi preko 230w u igrama, ja sam ziher. Napajanje nije pre slabo