Citiraj:
Autor hislipanj
imam jedno pitanje a valjda spada pod ovu temu...
pitanje je više teoretsko ali sve jedno...
koja je najjača grafa koju bi mogao potjerat fortron 350 w pnf, ostatak konfiguracije asrock dual sata2, venice 3000, 2x 512 ddr 400, 1xhdd ibm 60gb, audigy se, skystar2, kworld dvb-t,1x dvd prža?
jedino kroz neko vrijeme bi umjesto venice 3000 možda uzeo neki 3800x2 ako bi našao povoljno...dakle koja najjača grafa bi išla na to napajanje???
|
Imam slicno pitanje.
Takodjer imam fortron 350 pnf na kojem su trenutno E5400 dignut na 3,2ghz, 9600gt, 4 gige rama, dva diska i 4 ventilatora i stvar radi.
Raptorov test mi je izracunao 271 W, dok
http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine kaze 295W.
Nikada se nisam nasao u ovakvoj situaciji pa bi me zanimalo koji su simptomi preslabog napajanja?
Nisam vrtio benchmarke, par instaliranih igri radi ok, nema bezrazloznih rusenja, ili bilo kakvih smetnji u radu (trenutni uptime je dva i pol dana makar 90% vremena idlira skidajuci torrente), jedino sto sam primjetio makar nisam siguran jesam li dobro cuo, ili je to moja paranoja je lagano pistanje iz smjera napajanja kada dignem procesor na vise od 3,2 i maksimalno ga opteretim.
Postoje li eventualne negativne posljedice po ostatak komponenti u slucaju dugorocnog koristenja preslabog napajanja?