Citiraj:
Autor Wolverine
I
IMHO jedna od najbolje opremljenih X58 ploča (opremljenih korisnim stvarima) po meni je ASrock X58 Extreme6
6x USB 3.0, 6x SATA3 + 6x SATA2, PLX čip
|
uuuuu, predivno, ovo će biti best buy, naravno, ukoliko ekipa neće biti zasljepljena raznim fanboyizmima. No nažalost, neće ih biti još neko vrijeme u HR. ako budu cca 1600-1700kn kako se predviđa, za s1366 takva ploča bi trebala biti No.1.
Citiraj:
Autor avamys
a ne vjerujem da je to btx  damn, znaci najvjerojatnije na to kuciste ne moze ici microATX? a mjerio sam bas plocu unutar kucista i okvirno mi se cinilo da je to microATX, a ne microBTX...
znaci nista od tog poduhvata izgleda (stvarno se sa tim brand name racunalima ne moze nista nadograditi, uvijek nesto nestandardno se pojavi)
inace mislio sam neku asrock g31 plocu uzeti (do 350kn) ove sa p45 chipsetom su preskupe nekako mi se cinilo da se ne isplati davati neke novce za plocu kada raspolazem sa tako slabim procesorom (nazalost jos nemam pristup trznici)
jel se moze uopce sa tim jeftinijim plocama napraviti neki osrednji oc na procesoru tipa e6400?
|
Dell ima svoje konfiguracije koje znaju zadavati probleme korisnicima, a pogotovo IT ekipi u firmama/ustanovama koje koriste te strojeve, naravno nakon isteka jamstva. Ja sam u bivšoj firmi imao 20-tak Optiplexa GX270. kad su počele rikavati ploče i napajanja (naravno, nakon isteka jamstva), nema šanse da si mogao kupiti neku ploču ili napajanje u dućanu i zamjeniti, ništa nije pasalo u kućište. tada su to bili s478 i P4-ke. sada ne znam kakvo je stanje, no znam da smo morali naručivati ploče preko Elko-techa, kao i napajanja i da su koštala duplo više nego neke bolje ploče bazirane na 865 chipsetu, kao i što su napajanja bila skuplja ili tu negdje sa Chieftecovima.
probaj vidjeti razmještaj rupa, ako ti pašu barem 2 reda, onda probaj improvizirazi nešto ili ako si vičan i precizan sa mjerenjem i bušenjem rupa, kupi M3 ili M4 ureznik pa ureži navoje. mi smo se znali i tako snalaziti na nekim kućištima tipa Compaq i Dell kad nismo mogli nabaviti ploče.