Poštovanje
Nakon nenalaženja uspješnog rješenja preko google-a ali i među svojim znancima ovo mjesto postaje nešto kao Alamo.
Barem za mene.
Ukratko, dugo sam se šlepao sa 1gb ddr1 rama ( 2x512 kingmax 400hz) i nedavno si nabavim još 2x256 kingmax 400hz, polovne naravno. Stavim ja to sve i imam 1,5gb rama . Pri prvom stavljanju samo me zanimalo jesu li ispravni rami pa sam ih samo stavio u single mode.
Radilo to meni dugo dok mi vrag nije dao mira pa išao ja njih staviti u raspored za dual mode. Međutim ne da nisam imao dual mode nego ništa osim crnog ekrana .
Kažem ja ma ko ga j... dobro je i 1,5 gb u single mode-u kad ono neće mi rami više rade ni u single mode-u.
E sad ono što me izbezumljuje . Sve 4 pločice su i dalje ispravne jer kad ih stavim pojedinačno rade i windowsi se dižu (win7 32) ali kad ih stavim sve zajedno ipak imam samo 1gb rama . Čak i sad su mi sve 4 pločice u utorima ali imam samo 1gb što znaći da ili ne prepoznaje 2x 256 ili jednu od 512.
Nikako ih ne mogu posložiti da opet imam 1,5gb a sve sam moguće kombinacije isprobao.
Jel se moglo nešto u biosu poremetiti kad sam ih neuspješno probao staviti da rade u dual mode-u?