pa krenimo
umak:
- na kockice izrezan čikenšit, 2 komada, ubačen u maslinovo, pola limete i malo mješavine kotany piletine na gurmanski, meni je odstajalo ~2h u pacu
- na tavi bačen maslac i ovo sve skupa sa marinadom nutra (makar mi se čini da bi bilo zanimljivije staviti cijeli limun/limetu i sve ocijediti prije bacanja na maslac, tako da je samo čiken malo kiselkast)
- nakon pol minute sa miješanjem kad primi karakterističnu bledu bojicu, nutra deci belog vina
- nakon redukcije veliko vrhnje za kuhanje i miješati do željene gustoće dodavajući po malo curry praha
- ugasiti plinaru i baciti šaku nasjeckanog peršina, promiješati i poklopiti zu božanstvenu mješavinu
njoke:
- njoke u vodu

- 2 minute max u ključalu posoljenu vodu, ocijediti odmah da se ne stignu opustiti u vodi i preliti sa umakom, pomiješati, poklopiti
side-dish špinat (na žalost smrznuti):
- maslaca fini komad u buksu i na njemu 2-3 režnja češnjaka
- dodati 2-3 velike žlice brašna i (svježi blanširani ili zamrznuti) špinat
- podliti maltene odmah mlijekom da se ne uhvati i generalno podlijevati do željene gustoće (mene je prevario, ako se napravi gušći, izaći će za stepenicu rjeđi kad se opusti)
- vegeta
- miješati
- vegeta
- kad je gustoća skoro postignuta dodati još komad maslaca i u zadnjim minutama žlicu-dve kiselog vrhnja
inače je problem slanosti špinata koji je po defaultu bljutav, ali mu vegeta da "ono" nešto punog okusa, tako da sam ja 2 puta ovlaš prošao preko cijele mješavine (750g smrznuti) i bio je tek zadovoljavajuće slan.
ima tu dosta njubi savjeta, ali nije ni recept nešto kompliciran, a možda nekome i pomogne