Ovo me muci vec neko vrijeme, a nemam vremena pretrazivati TechNet.
Postavimo zamisljenu mrezu (sa stvarnim problemom) koja se sastoji od vise racunala, jednog routera, jednog print-servera. Rijec je o Workgroupi, protokol je TCP/IP. Racunala su mijesavina verzija Windowsa, tako da tu ima Win98SE, WinXP Home i WinXP Pro. Na svim racunalima su svi identicni useri s identicnim passwordima (plus enejblan guest acount na WXP strojevima). Jedan od dva WXP_Pro strojeva vidi sve i moze pristupati svima, ali nitko njemu (nazovimo ga WS_11), dok ostali uredno mogu pristupati svim ostalim racunalima. Poruka koju dobivam kada pokusam pristupiti na WS_11 je sljedeca:
"WS_11 is not accessible. You might not have permission to use this network resource.
Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.
Logon failure: the user has not been granted the requested logon type at this computer."
Dakle, svi su clanovi iste workgroupe, kod svih radi internet (pristup preko routera) i svi mogu printati (preko print-servera). Isprobavao sam vise puta s onim "Network Identification Wizard", ali on nista ne pomaze.
Ako sam zaboravio neki detalj, unaprijed se ispricavam.
Dakle, kako to rijesiti, a da se ne sastoji od reinstalacije Windowsa (bilo pune, bilo mini-setupa/sysprepa)?