Tema: Naftna kriza
View Single Post
Staro 07.01.2005., 01:26   #26
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
eh sad prvo quote

Citiraj:
ali stvar je u tome da ćemo mi živjeti za početaka, kulminacije i prestanka te krize, tako da ćemo itekako to doživjeti i baš zato moramo o tome razmišljati.
bas sam to htio reci i to je ono najbitnije. stoga ono trosi dok ima je totalno bezveze da se ljepo izrazim. no problem je u tome kaj mi ovdje nebumo nis mogli postici:mad: .

Citiraj:
Možemo se samo nadat da će vodik zaživjet kao gorivo.Čini mi se da sam čito negdje da se vodik ne gubi kao naftni derivati pri izgaranju
eh sad i tu lezi zamka prvo kako efikasno dobiti i iskorisiti vodik a druga stvar je ono daleko negativnije. da i to postoji. citao sam na netu vec dosta dugo da cak niti vodik nije toliko dobar iz ekoloskog stava. naime racuna se da bi ga oko 5% moglo "pobjeci" u atmosferu, sto radi neke katastrofe, nesavrsenosti strojeva i ljudskog faktora, te bi moglo doci do brzog mjenjanja klime na zemlji zbog mjestimicnog spajanja vodika i kisika i ceg jos sve ne te niti taj scenari ne pise na dobro. sad nemojte me gadjat kamenjem za ovo tvrdnju jel ja samo prenisim.

Citiraj:
Čini mi se da većina ljudi koja je sudjelovala u ovom threadu nije pročitala tekstove iz linkova koje sam priložio na početku threada.
procitao sve iako sam to vec sve znao od prije.

kaj se tice pak nuklearne energije hm za elektrane je vrlo dobro (samo ak se ne dogodi novi cernobil) ali iskorisitit ga na potrosackoj razinu u autima i strojevima mi je nekak prakticki nezamislivo. pogotovo kad je tu u igri radijacaija ionak nas sve zraci na sve strane pa kaj nam treba jos i to.

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote