View Single Post
Staro 07.10.2010., 19:47   #516
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Na preporuku Iv@n-a, kupio Lifeview NotOnly LV6TMPVR4 i oduševljen. Sve što je obećano da uređaj može - to i doista radi.

TUNER

Tuner odličan (odlično hvata sve frekvencije; LG telka kod staraca ne hvata sve primjerice; Nytrobox PRO je isto hvatao sve; moj komp također hvata sve), hvatam doslovno sve što mogu (HRT1,2, Nova TV, RTL, Kapital, Z1, Jabuka, Net TV, Nova HD, HD Promo, TV4Rijeke). Koristio sam ga nekih sat i pol dok sam sve isprobavao, niti jednom nije bilo kockica niti slamanja slike, čega je na Nytroboxu znalo biti tu i tamo. Ima Hrvatski jezik i pretraživanje po HR regiji

Jedino nisam našao kako se poredaju programi, ali baš po brojevima. To je i na nytrobox-u bio problem. Na listi je program 5 po redu, no ako se oće brojkama doći do njega (a ne sa PROG + i -), onda je on npr. broj 12.
EPG hvata instant (jučer vidio neki digimax kojemu je trebalo pol dana da uhvati EPG, a onda je još i pol slova falilo).

Odozada ima 1 HDMI, 1 SCART, činčeve te RF ulaz i izlat brijem (uglavnom 2 štekera za antenu, jedan valjda ulazni, drugi izlazni). USB je naprijed.

SNIMANJE

Isprobao snimanje - ručno na REC tipku, ručno preko timera i preko EPG-a -> sve radi odlično. Moguće šaltanje programa i snimanje dokle god je na istom mux-u. Ako se prebaci mux, javlja obavijest da se snima i crni je ekran (ne prekida snimanje). Kvaliteta signala je na HD programima najniža (oko 51%, ostali su 68% i 77%), no sve radi bez trzaja, loma slike, kockica. Snimao i HD programe na 16GB USB - sve odlično radilo tih par sekundi (sutra ide duže snimanje).

Isprobali Timeshifting (BTW, stari oduševljen sa time ). Radi sve kako treba, može se premotavati i sve.

MULTIMEDIJA

Reprodukcija snimljenoga materijala radi besprijekorno. Prvo ga pokrene, onda imate gumb za full screen. Očitavanje je relativno brzo, ovisi o USB-u, jer razlika između mojeg i burazovog sticka je bila očita u par sekundi (tipa 2sec naprema 4; nije ništa duže).
Isprobao reproducirati divx-e (neki obični, neki su imali AC3 zvuk; nemam doma niti jednu matrosku ), sve odradilo. Titlovu u početku bili crveni i sitni, no da se to fino u bijelu boju i povećati. Ima podršku za hrvatska slova i čini mi se da mi je već update-an softver jer nema problema sa gubitkom zadnjeg reda na titlovima kad je najveća veličina slova. Opet - odlično!

Slike i MP3 nisam probao, to mi manje važno. Glavno da imam snimanje i gledanje drugog programa na istom mux-u, da to radi dobro i da mogu gledati divx-e i slično. A to uređaj radi odlično.

KONTROLE

Jedina mana jest daljinac. Treba ga uperiti baš u uređaj i nekako je lagan, plastičan. Nytrobox PRO ima puno ugodniji daljinac i bolje malo tipke hvataju IR. Tipke su dobro raspoređene, lagano se upamti raspored.
OSD sa EPG-om i sličnim informacijama na ekranu stoji dugo (4-5 sec), to se jedino neda smanjiti, no može se maknuti sa tipkom EXIT.

Jedini je problem nabaviti ga, nema ga nigdje. U MagazinRS-u su me zeznuli - jučer mi rekli na telefon da će ih biti danas nakon 15h, stari došao par minuta kasnije i nije mu htio prodati niti jedan jer su kao svi rezervirani. Stari probao rezervirati (kao nova pošiljka dolazi za 12 dana), dečko mu odgovorio da ne može jer će kao on (radnik MagazinRS-a) zaboraviti !? Veliki minus za MagazinRS. Ne bitcham previše oko usluge, ali ako se nešto obeća, onda se to mora i ispuniti, IMHO.

Izgleda da ćemo uskoro ići i po drugoga kada dođe nova pošiljka, dole za starce da imaju zamjenu za stari video.

EDIT:
Sada slijedi malo duže testiranje, kako snima duge snimke, snimke sa tajmerom iz standby-a te jel se smrzava ili slično (kod cure se danas Vivax npr. smrznul). Za sada jako visoko kotira.
Ukoliko je nekome važno, uređaj nema nikakav zaslončić gdje bi pokazivao koliko je sad dok je u standby-u.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 08.10.2010. u 18:04.
Vuco je offline   Reply With Quote