Igrao sam svaki PES do sada i igrat cu i dalje, svima je jasno da se EA prilagođava klincima i retardima jer oni čine većinu tržišta. Konami se tu pojavio kao autsajder i nudio igru loše grafike i odlične igrivosti, mi smo imali odličnu igru, a konami poprilični uspjeh na tržištu. Ali zadnjih godina se Konami ne može odlučiti dali bi stisnuo ili prdnuo, htjeli bi realnu i kvalitetnu igru, a htjeli bi i dio tržišta spomenutih retarda. Zadnjih par izdanja PES-a izgleda ok, ali uvijek ostane dojam "bit ce to bolje sljedeće godine kad ga dorade", a oni umjesto da samo poprave ono što nevalja, ispucaju van totalno drukčiju igru i zaseru i ono što je valjalo.
Volim PES i sigurno nakon tjedan dva neću ni primjećivati većinu stvari, ali trenutno mi neke zapinju za oko.
-Pravocrtni šut na gol, izgleda ko da lopta nema namjeru ni sljedećih 150 metara početi padati
-Fizika ubačaja, stvarno izgleda usrano i korneri i nabačaji
-Ona plava fensi poluprozirna crta što pokazuje jačinu udarca kod izvođenja slobodnjaka je sranje i nepraktična, kad pucam slobodnjak želim precizno vidjeti koliko sam jako udario, a ne diviti se prekrasnoj poluprozirnoj crti.
-Kod nabačaja stvarno treba tek taknuti gumb jer inače lopta ode preko svih u aut, a to je glupo jer ne ostavlja prostora za izbor daljine, bolje da su to napravili za dodavanja po podu, a ne da se treba držati 2 sekunde dodavanje da bi dodao dalje od 10 metara.
-AI je katastrofa, dovoljno je po boku dati dugu loptu po zemlji i ili će je stići tvoj igrač (rijetko) ili će je protivnički nabiti u out bez obzira što je tvoj najbliži 15 metara iza njega.
-Promjena kursora u obrani je loša, npr moj igrač stoji metar i pol ispred protivničkog i trči prema nazad, a kad promjenim kursor na njega koliko god držao na gamepadu da zadrži isti smjer, uvijek ga zaustavi, lopta prođe, igrač prođe...
-Od trenutka kad s golmanom spustiš loptu na zemlju do trenutka kad možeš bilo što napraviti dalje s njim prođe jedno 3 sekunde a Messi ili neko sličan svašta napravi za 3 sekunde.