Sve je to lijepo...
dobro da niko nije spomenuo.. ali ja ću... metoda dodir! ok.. mogli bi se opeć.. ali ako sve štima.. onda temperatura ne raste u nebesa več ju hladnjak rasporedi.. po kučištu.. ako piše da je 50 ili 70 proc.. a na dodir ne ostaje koža na aluminiju.. znači da neš ne štima.
Što se tiče takvih prošvikalih amd-ovaca.. razlog je možda lako riješiv.. tako i tako više nisu baš za uporabu... kad bez hladnjaka koji košta i košta nemoš ga ni primiriti.. opet bude nestabilan i povremeno se restartiro.. ili da ga se pak hladi s nekim perverzijama.. što je ok. ukoliko se ima volje i para.. tipa Peltier i tak dalje...
no možda bi jednostavan reflow pomogao.. a kad je več procesor kritičan.. mislim da rizik nije toliko velik ko kad s novoga tip top proca idu ljudi skidat IHS...
Ja bi radil reflow.. bez imalo grižnje savjesti.

no oprez.. to je samo za stručne ljude!!!!!!!!
a dalo bi se tu i modirati... do nedogleda.. tipa da se uzme recimo nekaj tipa 7000cu ili tak neki bebić pa da se na proc nalemi... ali to valjda samo meni idiotu pada na pamet.. staviti malo prave pastice između jezgre. i hladnjaka
Ajde ljudi.. ko zna dobar softwer da plota tempertaure...
u prijevodu.. da crta graf.. koji ti poslje ostane.. temperatura vs. vrijeme.. i da ima vrijednosti..
Treba meni a i ljudima bi podosta pomogao... bilo da senzoru lažu.. ili ne.. teško je u igri ili aplikacijij vidjeti temperature.. može se sa sekundarnim monitorom.. ali ploter je praktičniji.. svaki savjet je dobrodošao.. a ja idem žicat svog pajdu googla...