@khm - samo jedna opaska - biberiš tu za svašta a očito i sam nemaš pojma o 99% propisa vezanih za ovu temu. Slažem se s tobom samo u tome da sam protiv trpanja tih čajna gluposti na aute i zasljepljivanju drugih vozila s istima. Ali u ostalome, daj se skuliraj malo i informiraj.
Phillips blue vision i sve žarulje slične njima NE PROLAZE na tehničkom pregledu. Uzalud to što su dostupne za legalnu KUPNJU u hr, ali su NELEGALNE na cesti i svaki prometni policajac vas može kazniti masnom kaznom zbog njih i još poslati na izvanredni tehnički koji onda nećete proći i idu tablice dolje i odjava itd itd, sto problema uglavnom.
A to što većina likova ovdje piše da se vozi sa 8000k xenonima i sl. picabocama, to je samo i isključivo sreća istih što nisu prošli tako kako sam opisao, i da me netko ne bi probao demantirati, ekipa, tako stoji u zakonu i u propisima (pisanima) djelatnika na stanicama za tehnički pregled (za neupućene radim za osiguranje i stanica za tp mi je preko ceste i svaki dan sam tamo u nekakvim razgovorima o propisima i zakonima).
I još samo jedna opaska, svi, ali baš svi xenon aftermarket setovi za ugradnju se proizvode u kini. I bosch također. Tako da spika o kvalitetnijem setu i onom čajna iz metroa usto pada u vodu jer je to sve isti k.
Za sve koji žele kvalitetniju žarulju u h4 i bolje svjetlo noću, neka kupe nešto iz phillips night vision serije ili osram ili neki drugi renomirani proizvođač i to je sve što se po tom pitanju može kvalitetno i bolje učiniti ako se ne žele mijenjati farovi, a da je legalno po zakonu.